Play ponuda

GSS-ovci pronašli nestalu Talijanku na Pagu

shimmer fallback

Spasioci Gorske službe spašavanja u nedjelju su tragali za dvoje stranaca koji su nestali prilikom izleta u planine.

15.7.2012.
19:39
Play ponuda

Potraga za nestalom talijanskom državljankom koja se nije vratila sa izleta na otoku Pagu počela je oko 17 sati, kad je njen suprug uputio poziv za pomoć jer se nije vratila na vrijeme s izleta na brdo u unutrašnjosti otoka, izvijestili su GSS-ovci.

U 19 sati potraga je obustavljena jer je policija pronašla ženu u naseljenom mjestu. Ženu je tražila ekipa HGSS Gospić sa potražnim psima.

Treći dan potrage za Slovencem

Na Pelješcu pak cijeli dan traje potraga za nestalim slovenskim turistom, koji se u četvrtak krenuo popeti na vrh Sveti Ilija. GSS-ovci su izvijestili da su sinoć na planini boravile dvije spasilačke ekipe, a jutros u 5 sati priključilo im se još šest timova. Osim vršnog dijela planine, pretražuju se i litice Svetog Ilije, koji uz opasnost od pada krije i druge opasnosti koji zahtjevaju tehničke vještine kretanja i pretraživanja.

Dvije ekipe HGSS-a iz stanice Ogulin dobile su zadatak da se užetima spuste niz strme stijene te ih pretraže. Potraga se širi i na nove prostore, jer se ne zna u kom trenutku i sa kojeg mjesta je nestali turist eventualno skrenuo sa neke od staza. Pokušava se naći neki trag, ne bi li se smanjilo inače široko područje potrage.

Play ponuda
Play ponuda