SKANDAL U PULSKOJ BOLNICI

GROZAN SLUČAJ IZ PULSKE BOLNICE: Zdravstveni djelatnik snimao kolegice u WC-u

‘Zbog interesa istrage ne mogu govoriti o detaljima slučaja, ali je upravo bolnica ta koja je prijavila slučaj policiji i u startu stala tome na kraj. U svojoj tridesetgodišnjoj profesionalnoj karijeri nikada nisam doživio ništa slično’

Pulska Opća bolnica policiji je prijavila zdravstveni djelatnik koji je u bolnicu došao kao ispomoć zbog povećanog posla, a 30-godišnji muškarac je mobitelom neovlašteno snimao svoje dvije kolegice na radnom mjestu, piše 24sata.

Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje i privela osumnjičenog, a u petak poslijepodne ga pustila iz pritvora, uz mjere opreza. “Nakon provedenog istraživanja nad 30-godišnjakom policija je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlašteno slikovno snimanje. Sumnjiči ga se da je 30. prosinca u prostorijama zdravstvene ustanove u Zagrebačkoj ulici u Puli mobitelom neovlašteno snimao 40-godišnjakinju i 22-godišnjakinju”, rekli su iz policije.

Kako doznaje 24 sata, 30-godišnjak je snimao svoje dvije kolegice dok su se nalazile u WC-u, a kako se neslužbeno doznaje, radi se o djelatniku koji je u bolnicu stigao kao posuđeni kadar zbog povećanog posla uslijed pandemije koronavirusa. Optuženik nije u stalnom radnom odnosu.

‘Nikada nisam doživio ništa slično’

Zamjenik ravnateljice bolnice, dr. Ivica Fedel u interesu istrage nije mogao dati više detalja oko tog slučaja koji je šokirao i njega osobno. “Zbog interesa istrage ne mogu govoriti o detaljima slučaja, ali je upravo bolnica ta koja je prijavila slučaj policiji i u startu stala tome na kraj. U svojoj tridesetgodišnjoj profesionalnoj karijeri nikada nisam doživio ništa slično. Kakav to mentalni sklop mora biti da takvo što učini svojim kolegicama? Što uopće reći o osobi koja je u stanju takvo nešto izvesti? Nebitno je li u pitanju bolnica ili neka druga ustanova, takve su stvari nedopustive i treba ih sasjeći u korijenu”, rekao je Fedel.

Dodao je da kao bolnička ustanova pokušavaju ovakve događaje svesti na minimum te premda je bolnica odgovorna za djelatnike napominje kako nije moguće u svakom trenutku znati stanje svakog pojedinog djelatnika. “Na žalost, nove tehnologije koliko god pružale izazova i mogućnosti, s druge strane donose i razne neovlaštene radnje. To je cijelo poglavlje u društvu koje je sve teže kontrolirati, a u ovom slučaju je to zadiranje u prava pojedinca”, smatra Fedel.

Zamjenik ravnateljice bolnice rekao je kako su u ovom trenutku još nije čuo s djelatnicama koje su žrtve ovog čina jer, kako kaže, ne zna što bi im rekao s obzirom da je i sam šokiran situacijom.

SKANDALOZNA SNIMKA IZ BOLNICE DUBRAVA: Alkohol u potocima, tambure i ples; ‘U ovakvim situacijama me sram što sam medicinska sestra’

Povratak na Net.hr