VJERUJU IM I BEZ POTPISA, ALI...

NIKOLA GRMOJA PORUČIO PLENKOVIĆU: ‘Ako to ne bude tako, Most može izaći iz Vlade’

Dok nova vlada još nije ni potvrđena, Nikola Grmoja iz Mosta kazao je kako će ta politička opcija izaći iz vlasti ukoliko ih HDZ iznevjeri.

Na pitanje postoji li koalicijski sporazum ili sporazum o suradnji koji bi trebao riješiti prijepore koji se mogu dogoditi u ovakvim situacijama kada su političke opcije zajednički na vlasti, Grmoja je za Dnevnik.hr odgovorio:

“Osim programa Vlade, dogovorili smo puno detaljniju razradu programa uz konkretne smjernice i rokove kad što treba odraditi. Uvjeren sam da će se za sve što budu prijepori između HDZ-a i Mosta, formirati nekakve ad hoc skupine.”

UŽIVO IZ SABORA! I GLAVAŠ ĆE PODRŽATI PLENKOVIĆEVU VLADU: ‘Ovo je prvi put zabilježeno u praksi u zadnjih 20 godina’

“Potpisat ćemo sporazum, ali nama nije bitno da netko nešto potpiše. Potpisao je HDZ prošlog puta, ali se nisu držali onoga što su potpisali. Nama je bitno da su ovoga puta pokazali kroz zakone koje je Most dao u proceduru, da brane ono za što se Most zalagao i u Saboru, da glasuju za te naše prijedloge. Imali smo već izglasavanje zakona kojim se smanjuje financiranje političkih stranaka, tako da ovaj HDZ pokazuje da želi neke stvari u Hrvatskoj mijenjati. Hoće li to biti tako do kraja mandata…”, kazao je Grmoja.

HASANBEGOVIĆ OBJASNIO SVOJ KONTROVERZNI POTEZ: ‘Javnost to zanima, a sutra to više neću moći objaviti’

Kaže da je HDZ za sada, djelovanjem kroz Sabor, pokazao da “žele stvari mijenjati”. Uvjeren je da će suradnja biti dobra, a ako ne bude tako, kaže da mogu izaći iz Vlade.

“Vjerujemo im i bez potpisa. Znači, djelima su to za sada pokazali. Ako to ne bude tako, Most uvijek može izaći iz Vlade. Imamo mogućnost uvijek otići u opoziciju”, kazao je Grmoja za Dnevnik.hr.

LUDILO NA FACEBOOKU: Desničari zbog Hasanbegovića zasuli Plenkovića i HDZ groznim uvredama i govorom mržnje

Povratak na Net.hr