banner

OPTUŽIO PLENKOVIĆA

GRMOJA NE ODUSTAJE: ‘Zatražit ću skidanje zastupničkog imuniteta. Dokumenti i istina su na mojoj strani’

Možda Neznajući Andrej ipak skupi hrabrost i izviri iza leđa stranačkih PR stručnjaka, te krene u utvrđivanje činjenica o mojim optužbama na sudu s kojim ne može baš tako lako upravljati kao s DORH-om, navodi Grmoja

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, u srijedu je teško optužio predsjednika vlade Republike Hrvatske. “Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta na vašoj televiziji tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze”, kazao je Grmoja. “Neka me tuži i DORH, za klevetu i Andrej Plenković, spreman sam odgovarati, a svoje kolege u saboru pozivam da mi skinu imunitet”, dodao je. “Imam e-mail u kojem Loreta Bertoša-Kušen organizira prijevaru i moli da se, suprotno pravilniku Ministarstva vanjskih poslova, omogući da bude protupravno raspoređena, čime je omogućila sebi znatnu imovinsku protupravnu korist”, kazao je Grmoja.

Nakon toga reagirao je USKOK rekavši da su Grmojine optužbe neutemeljene, ali i HDZ, koji ga je nazvao isforsiranim gubitnikom.

USKOK ODGOVORIO NIKOLI GRMOJI: ‘Odbačaj prijave nije rezultat ničijeg pritiska, već je utemeljeno isključivo činjeničnom stanju’

HDZ NAZVAO GRMOJU ISFRUSTRIRANIM GUBITNIKOM: ‘On je kao ‘mitraljez s ćorcima’, osoba koja ‘Lupa k’o Maksim po diviziji”

Nakon svega, jutros se Grmoja opet javio na Facebooku. Kaže da je odlučio tražiti skidanje imuniteta.

Evo što je poručio Grmoja:

OSUMNJIČENIK PRIKUPIO “RELEVANTNE” PODATKE ZA DORH-OVO MUNJEVITO ODBACIVANJE PRIJAVE NAKON PLENKOVIĆEVE INTERVENCIJE

HDZ je stao u zaštitu stranačkog šefa Plenkovića od mojih konkretnih i dokumentiranih optužbi da je političkim pritiskom osobno utjecao na DORH-ovo munjevito odbacivanje kaznene prijave s dokazima o organiziranom kršenju propisa u MVEP-u radi isplaćivanja pola milijuna kuna veleposlanikovoj supruzi u Australiji.

Među friško pristiglim dokazima je i e-mail gospođe Bertoša-Kušen s planom prevare kako da joj se izda protuzakonito rješenje o fiktivnom rasporedu na rad u Konzulat u Sydneyu, dok je u Canberri sa suprugom.

HDZ se sav zapjenio u uvjeravanju kako su moje optužbe lažne, a predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Bačić tvrdi kako uopće nije vidio dokumente koje sam dostavio svim klubovima zastupnika u Saboru. Bačić izgleda ništa ne zna, baš kao ni Plenković.

GRMOJA TEŠKO OPTUŽIO PLENKOVIĆA: ‘Imam dokaze da je direktno zapovijedao DORH-u. Neka me tuže’

I DORH se oglasio s tvrdnjom kako je kaznenu prijavu odbacio na temelju “relevantnih podataka”. Međutim, pristigli dokumenti dokazuju kako je navodno “relevantne” podatke za DORH prikupio inspektor MVEP-a Božić koji je u prvoj rečenici iste kaznene prijave osumnjičen za zataškavanje kriminala u Australiji.

Zbog svega sam odlučio zatražiti skidanje zastupničkog imuniteta.

Možda Neznajući Andrej ipak skupi hrabrost i izviri iza leđa stranačkih PR stručnjaka, te krene u utvrđivanje činjenica o mojim optužbama na sudu s kojim ne može baš tako lako upravljati kao s DORH-om.

Ako ništa cijeli postupak će se odvijati pred javnošću, a dokumenti i istina su na mojoj strani”, napisao je Grmoja na Facebooku.

Povratak na Net.hr