OPTUŽBE OPORBE

GRMOJA NA PRESICI POKAZAO DOKUMENTE: ‘Financijska policija utvrdila je nepravilnosti u Agrokoru još 1994., a Šeks je vidio taj nalaz’

Na konferenciji za novinare, Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista danas je predstavio dokumentaciju “koja dokazuje odgovornost visokih državnih dužnosnika za slučaj Agrokor”, o čemu je govorio Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja. Dokument koji je Grmoja podijelio novinarima kompromitira potpredsjednika Vlade iz 90-ih Vladimira Šeksa.

“Radi se o dopisu financijske policije iz ožujka 1994. godine. Predmet je Agrokor d.d. Taj je predmet došao u ruke tadašnjem potpredsjedniku Vlade Vladimiru Šeksu, a riječ je o nalazu financijske policije. Kontrola je utvrdila da je Agrokor sklopio sa Zabom tri kratkoročna kredita za otkup kukuruza. Radi se o iznosu od milijardu i 264 milijuna hrvatskih dinara. Iznos kredita od 240 milijuna hrvatskih dinara prema ugovoru iz listopada 1991. Zagrebačka banka doznačila je na račun Agrokora. Četiri dana prije nego što je kreditni odbor odobrio sredstva su doznačena na račun Agrokora, a HNB je za to znao”, objašnjava Grmoja i dodaje:

“Utvrđene su nepravilnosti i o tome je bio obaviješten potpredsjednik Vlade Vladimir Šeks”.

IVICA TODORIĆ TVRDI: ‘Ne skrivam se i moja je savjest čista, vlasti cijelo vrijeme znaju koja je moja adresa’

LICE S TJERALICE: Europol smjestio Ivicu Todorića na listu najtraženijih bjegunaca, objavili njegovu dosad neviđenu fotografiju

HUFFINGTON POST PISAO O AGROKORU: ‘To je ostavština rođačkog kapitalizma i kolosalne političke korupcije’

Šeks je u to vrijeme bio i predsjednik povjerenstva o robnim zalihama.

“Nikad se ništa nije rasvijetlilo”, tvrdi Grmoja.

Podsjeća na Šeksovu ulogu u današnjoj vlasti.

“On je stvaranje ove većine pratio s galerije, a nedavno je poručio Plenkoviću da se ne rješava Marića. A sjetimo se da je izjavio i da je ohrabrio Vrdoljaka da uđe u koaliciju s HDZ-om. Šteta što nije ohrabrio institucije da pokrenu nekakav optužni prijedlog”, zaključio je Mostov zastupnik.

“Taj je čovjek glavni savjetnik Andreja Plenkovića, čovjeka koji je imao obraza nas optužiti da smo glasnogovornici Ivice Todorića. To je previše čak i od njega koji vodi stranku koja je stvorila Ivicu Todorića. Klasična zamjena teza, spin, kao što je i ova priča o uvođenju eura. Ovaj dan sam čekao kako bih dao na važnosti saborskom istražnom povjerenstvu”, tvrdi Grmoja.

Grmoja je optužio i sve ostale bivše vlasti za stanje u Agrokoru.

“Ono što je radio Slavko Linić u tako kratkom vremenu je možda i najveća šteta. O njegovim potezima govorit ću kada za to dođe vrijeme”, kaže Grmoja i otkriva da će odmah danas pozvati Šeksa pred Povjerenstvo za Agrokor.

Povratak na Net.hr