ZAJEDNO NA BANDIĆA

IPAK BEZ SVOJEG KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA: SDP će na lokalnim izborima podržati Anku Mrak Taritaš?

SDP pokreće stranački postupak protiv Tomislava Sauche, ali o njegovoj odgovornosti neće se raspravljati dok je on u pritvoru.

Tijekom sjednice Predsjedništva SDP-a pred novinare je oizašao potpredsjednik stranke Peđa Grbin. Kazao je kako je na sjednici bilo riječi i o Tomislavu Sauchi koji se zbog afere s dnevnicama nalazi u pritvoru u Remetincu.

DOZNAJEMO NOVE POTEZE MILANOVIĆEVOG SURADNIKA: Istraga zbog putnih naloga ide dalje, Saucha želi na slobodu

“Ustavna kategorija je presumpcija nevinosti. Kolega je u pritvoru i vodi se kazneni postupak. Nitko se ne bi htio u takvoj situaciji naći. Svi vjerujemo da je nevin. Ali politička odgovornost je šira od građanske. Ne možemo se praviti da se to ne događa. Donijeli smo odluku o pokretanju strnačkog postupka protiv Sauche, ali se neće odvijati dok je on u pritvoru i dok ne bude imao priliku iznijeti svoju obranu. Pokreće se postupak, ali neće se izricati nikakve mjere”, rekao je Grbin za N1.

Izvijestio je i kako je na sastanku Predsjedništva bilo riječi o nadolazećim lokalnim izborima.

IZBORNA BITKA ZA ZAGREB: Bernardić se neće kandidirati, SDP možda podrži Mrak Taritaš

”Bernardić je rekao da je za bilo kakve promjene u Zagrebu potreban zajednički nastup oporbe. Promjene su potrebne. Razgovarat ćemo s koalicjiskim partnerima i gradska organizacija će donijeti odluku. Siguran sam u dogovor s koalicijskim partnerima”, rekao je Grbin dodajući kako se oporba treba udružiti kako bi rezultat bila promjena vlasti. Također je dodao kako su otvoreni za sve mogućnosti.

No, kako doznaje Jutarnji list, SDP će ipak podržati HNS-ovu Anku Mrak Taritaš kao kandidatkinju za zagrebačku gradonačelnicu. To je, zapravo, na tragu onoga što su govorili i Bernardić i Grbin…

Iako konačne odluke još nema, sugovornici iz samog vrha stranke drže da je to, za sada, najizglednija opcija. S vlastitim su kandidatom, kažu, zakasnili, a ako se mora birati između nezavisne Sandre Švaljek i Anke Mrak Taritaš, većina je za to da se podrži kandidatkinja dugogodišnjeg partnera HNS-a od kojeg će se, u tom slučaju, tražiti ustupci u drugim sredinama, piđe Večernji list.

Primjerice, u Splitu i Rijeci gdje u SDP-u očekuju da HNS podrži njihove kandidate Aidu Batarelo i Vojka Obersnela te da ne ide na izbore s odvojenim listama. Što jest ideja koja postoji u HNS-u.

Osim toga, kako piše Večernji, ovih su dana na Iblerov trg stigli rezultati zadnje ankete prema kojoj je kandidatkinja HNS-a navodno bolja od Sandre Švaljek.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr