PROZVALI GRBU BUJEVIĆ

GRBA BUJEVIĆ ODBRUSILA HUBOL-u: ‘Prozivati bilo koga je kontraproduktivno. Stavila sam se na raspolaganje bolnici Karlovac’

Nakon što je Hrvatska udruga bolničkih liječnika pozvala liječnike u Saboru i drugim državnim tijelima da se vrate u bolnice te prozvala bivšu članicu Nacionalnog stožera Maju Grbu Bujević za ‘iščezavanje iz medijskog prostora’, ubrzo je stigao njen odgovor

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) pozvala je u nedjelju sve liječnike u Hrvatskom saboru i ostalim tijelima državne vlasti da svoju političku aktivnost stave u mirovanje i vrate se liječenju bolesnih ljudi. “HUBOL poziva sve liječnike u Saboru i ostalim tijelima državne vlasti da svoju političku aktivnost stave u mirovanje i sjete se da su liječnici. Sigurni smo da će se za političke funkcije lako naći zamjene, što će za liječničku profesiju u trenucima koji slijede biti nemoguće”, napisali su na svom Facebooku.

Uz to, prozvali su i saborski Odbor za zdravstvo koji, kako smatraju, “šutke i bez ikakve inicijative gleda što se događa, da se barem ponekim korisnim sastankom i prijedlozima pridruži borbi protiv pandemije” te njegovu dopredsjednicu i bivšu članicu Nacionalnog stožera civilne zaštite Maju Grbu Bujević.

“Posebno upada u oči šutnja bivše članice Nacionalnog kriznog stožera koju smo do nedavno svakodnevno gledali i slušali u medijima, a od kako je ušla u Sabor te postala dopredsjednica Saborskog odbora za zdravstvo, potpuno je iščezla iz medijskog prostora”, napisali su iz HUBOL-a.

UDRUGA LIJEČNIKA POZVALA SVE LIJEČNIKE KOJI SJEDE U SABORU DA SE VRATE U BOLNICE: Posebno prozvali Grbu Bujević

‘Nikad nisam bila po mjeri nekih’

Ona je ubrzo odgovorila na prozivke, također na Facebooku, a njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“U ovako teškoj i zahtjevnoj situaciji, prozivati bilo koga je kontraproduktivno, osobito ako se upire prstom u konkretnu osobu, ne imajući pravog uvida u njezin rad. Ako se vratimo samo malo unatrag, vidjet ćemo da zapravo nikad nisam bila po mjeri nekih. Dok je prominirao moj stručni rad i dugogodišnje profesionalno iskustvo upravljanja velikim sustavima, dolazili su prigovori kako sam stranački čovjek i kako me protežira politika. Potpuno nekorektno pokušavalo se difamirati moje stručno znanje. Upravo zato, kao liječnica i političarka, ali prije svega kao odgovoran čovjek, nastavljam svoj rad u svezi pandemije po svome najboljem znanju i savjesti. To činim svakodnevno u brojnim situacijama, tako ću i dalje nastaviti.”

POZNATO LICE SJEDA U SABOR: Hoće li Grba-Bujević biti protuteža kontroverznoj Vidović Krišto?

ČLANOVE STOŽERA NOVINARI PITALI O NJIHOVU ČLANSTVU U HDZ-U: ‘Mi smo isti ljudi kao i prije dva mjeseca…’

Stoji na raspolaganju

“Ovdje želim spomenuti, činjenica radi, da sam se stavila na raspolaganje ravnateljstvu Opće bolnice Karlovac za poslove specijalista anesteziologije i reanimatologije, osobito u vrijeme vikenda i blagdana. Oni koji me malo bolje poznaju, znaju da su moja obitelj i liječništvo moj životni odabir kojem sam u cijelosti posvećena.

Zbog svega gore navedenog, nemam se potrebu promovirati i prikupljati političke poene. Od samog početka epidemije COVID-19 činim sve kako bi oboljeli imali što bolju zdravstvenu skrb, te kako bi zdravstveni radnici imali što bolje uvjete u ovom izvanrednom stanju. Uz čvrsto uvjerenje kako, bez obzira na motivaciju pojedinih kritika i objeda, svi imamo zajedničku želju da što prije izađemo iz epidemije, srdačno Vas pozdravljam”, odgovorila je Grba Bujević.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr