ISKORISTITE PRILIKU! / Gradsko zemljište mladim obiteljima uz popust do čak 95 posto: Evo koje uvjete morate ispunjavati...

Natječaj se provodi izborom najpovoljnijeg ponuditelja koji, uz ispunjenje svih uvjeta, ponudi najviši iznos

24.9.2021.
11:19
Goran Stanzl/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Grad Vinkovci objavio je natječaj za prodaju nekretnina u svom vlasništvu prema kojem, sukladno Odluci o prodaji po povoljnijim uvjetima kupnje gradilišta u vlasništvu Grada, ponuditelji imaju mogućnost ostvariti popust na kupnju do čak 95%.

Prvi takav natječaj Grad je objavio prije nepune dvije godine, kada su vinkovačke obitelji iskoristile pogodnost kupnje zemljišta po povoljnijim uvjetima do čak 80% od ponuđene cijene.

Izbor najpovoljnijeg ponuditelja

Predmet je natječaja prodaja gradilišta na Kanovcima površine 574 četvorna metra s početnom cijenom od 155.000 kuna i površine 436 kvadrata, čija je početna cijena 94.500 kuna.

Natječaj se provodi izborom najpovoljnijeg ponuditelja koji, uz ispunjenje svih uvjeta, ponudi najviši iznos. Pisane ponude dostavljaju se u zatvorenoj omotnici do 28. rujna u 10 sati, za kada je zakazano javno otvaranje ponuda u maloj gradskoj vijećnici. Nakon otvaranja ponuda slijedi njihova ocjena i odabir najpovoljnije od povjerenstva za prodaju i zakup gradskih nekretnina.

Obitelj s troje djece može kupiti zemljište uz 70% popusta

"U okviru naše demografske politike, nastavljamo s povoljnom prodajom parcela u gradskom vlasništvu za gradnju kuća mladim obiteljima. U ovom slučaju obitelj s četvero i više djece ostvaruje popust od 85%, a obitelj s troje djece zemljište može kupiti uz 70% popusta.

Nadalje, obitelj s dvoje djece ostvaruje popust od 50%, obitelj s jednim djetetom 30%, a obitelji bez djece ostvaruju popust od 10%. Dodatnu pogodnost za ostvarivanje još povoljnijih uvjeta ostvaruju mlade obitelji do 45 godina starosti jer iste ostvaruju dodatni popust od 10% na cijenu koju ponude na javnom natječaju", objašnjava Katarina Vučić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za investicije, fondove Europske unije i imovinu.

Prilika za obitelji izvan područja Vinkovaca

Također, uvjet je i da stan ili kuću nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili u posljednjih 15 godina prije podnošenja prijave na natječaj te da nisu stekli pravni položaj zaštićenog najmoprimca na području RH i nisu ostvarili odgovarajuće pravo na stambeno zbrinjavanje po nekom drugom propisu. U gradskoj upravi ističu kako ovim natječajem daju priliku i onim obiteljima koje ne žive na području Vinkovaca da kupe zemljište pod istim uvjetima kao i obitelji iz Vinkovaca.

"S ciljem demografske revitalizacije, aktivno radimo i na pripremi novih javnih natječaja za otkup zemljišta po povoljnijim uvjetima za mlade vinkovačke obitelji. Osiguravanjem proračunskih sredstava za jednokratne potpore za rođenje djeteta, upis u prvi razred osnovne i srednje škole, vaučere za učenike od drugog do osmog razreda osnovne škole te božićnice i uskrsnice za umirovljenike, Grad Vinkovci direktno pomaže u važnim životnim trenucima jedne obitelji", kaže pročelnica Katarina Vučić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali