GRADSKI URED ODBACIO PETEKOVE TVRDNJE O PREPLAĆENOM SIFONU: / 'Još smo ranije objasnili razliku između tih stvari'

"Ako zastupnik Petek iz bilo kojeg razloga nije mogao razumjeti razliku u pogledu navedenog, isti je mogao zatražiti dodatno pojašnjenje", priopćili su iz Gradskog ureda,

8.12.2020.
13:59
Emica Elvedji/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje odbacio je u utorak kao neistinite tvrdnje gradskog zastupnika Renata Peteka o tome da je ugradnja sifona u objekt žičare plaćena 40 tisuća kuna dok je njegova stvarna vrijednost 200 kuna.

Iz ureda su priopćili da su još ranije objasnili razliku između nepovratnog ventila i zaštitnika od povratnog toka (ZOPT) i podnog sifona kakvog je Petek danas pokazao na konferenciji za novinare.

Navode pritom da je u u objekt žičare ugrađen zaštitnik od povratnog toka čija je obvezna ugradnja propisana općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga. Za podni sifon koji je pokazivao Petek rekli su da se ne ugrađuje kao dio vodoopskrbnog sustava, za razliku od ZOPT-a.

"Ako zastupnik Petek iz bilo kojeg razloga nije mogao razumjeti razliku u pogledu navedenog, isti je mogao zatražiti dodatno pojašnjenje", priopćili su iz Gradskog ureda, poručujući kako mogu u bio kojem trenutku pokazati zastupniku gdje je točno ugrađen uređaj.

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek u utorak je prije skupštinske sjednice novinarima pokazao sifon od 44.000 kuna, kakvih je više ugrađeno na sljemenskoj žičari, iako je, kaže, trebao biti naplaćen maksimalno 200 kuna.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali