NEMA VIŠE LUKSUZA / Tomašević poništio natječaj: Grad će imati čak 100 automobila manje, a pročelnici će se od sada voziti Corse

Tomašević i zamjenici koristiti će vozila marke Opel Astra, dok će Klisoviću ostati službeni Passat

18.6.2021.
23:01
Robert Anić / PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević nastavlja s drastičnim rezovima kako bi popravio financijsko stanje grada, a Jutarnji list doznaje da je u petak poništio javni natječaj za najam 146 vozila procijenjene vrijednosti 4,5 milijuna kuna bez PDV-a koji je dobila tvrtka Viator.

S istom tvrtkom Tomašević je potpisao aneks postojećeg ugovora do kraja godine, ali za najam tri puta manje vozila nego što je bilo predviđeno pa će tako umjesto 146 službenih automobila niže, srednje i više klase, Grad Zagreb koristiti ukupno 44 vozila, od toga dva vozila srednje klase i 42 vozila niže klase.

Klisoviću ostaje službeni Passat

Tomašević i zamjenici će za protokolarne potrebe Opel Astra, a predsjedniku Skupštine SDP-ovu Jošku Klisoviću ostaje službeni Passat. Ostala 42 vozila niže klase, marke Opel Corsa, koristit će pročelnici te druge gradske službe.

Novo u odnosu na prethodnu praksu je da neće imati pravo na korištenje službenog automobila 24 sata kao do sada, već samo u vrijeme radnog vremena. Predsjednici Vijeća gradskih četvrti više neće smjeti koristiti službeno vozilo.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen