GRADONAČELNIK SAMOBORA: / Crnoja mora vratiti zemljište ili ćemo dići tužbu

26.1.2016.
23:22
PIXSELL, Borna Filić
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Grad Samobor darovao je 2010. zemljište Miji Crnoji. Prema Ugovoru, on je u roku od tri godine, do 2013., morao sagraditi obiteljsku kuću, ali to nije učinio. Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora, u Dnevniku 3 HTV-a rekao je da se ono što je grad napravio za ministra radi svim braniteljima. "Uvjetno smo mu darovali zemljište, a prema ugovoru po kojem je on u tri godine morao dići kuću, barem u "rohbau" izvedbi. Trudimo se pomoći braniteljima, sporna je sudska zabilješka koja nema veze s ugovorom. Crnoja sam treba vratiti zemljište, a ako to ne napravi moramo podići tužbu", izjavio je Beljak.

O brvnari koja ima kućni broj ustvrdio je da to reguliraju policijske uprave, te da bi o tome trebalo pitati u PU zagrebačkoj ili samoborskoj. Možemo govoriti o "brvnari", ali to nije neki preveliki prekršaj, istaknuo je samoborski gradonačelnik.

Sve po zakonu

Iako je ministar branitelja Mijo Crnoja večeras zaključio, gostujući u HRT-ovu Dnevniku, da gradnju nije počeo jer još nije dobio sve potrebne dozvole, Beljak to demantira. Navodi kako nema logike u tome da netko koči gradnju ministrove obiteljske kuće, ako mu je darovao zemljište.

U razgovoru s ministrom, koji ga je danas nazvao, zaključili su da su jednakog stajališta i da je sve u skladu sa zakonom. I ubuduće ćemo ministru i braniteljima izlaziti u susret, sporna pitanja se ne tiču grada i ne bih želio prejudicirati stvari, kaže Beljak.

Kao potpredsjednik HSS-a, članice Domoljubne koalicije, smatra da to i nije neka afera. Ne radi se o ne znam kakvom kriminalu što se tiče zemljišta. Razriješit ćemo to ovih dana s ministrom i vidjeti kako mu možemo pomoći. Ujedno, i je li ugovor poštivan, ili ćemo ga raskinuti, zaključio je Beljak.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali