Play ponuda

GRADONAČELNIK KOJI SE ODREKAO SVOJE PLAĆE: / 'Neka ovo bude pokazatelj i onima koji imaju velike riječi, a skučene ruke'

Image

Gospićki studenti dobili su ugovore o stipendijama kako bi se obrazovali za zanimanja koja su gradu potrebna.

23.12.2017.
18:21
Play ponuda

Predsjednik HSP-a i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević danas je u Gospiću potpisao ugovore o stipendiranju devet studenata. Još u predizbornoj kampanji obećao da će se odreći plaće gradonačelnika i cjelokupnu plaću dati za stipendije studentima deficitarnih zanimanja na kojima Gospić može graditi svoju budućnost, potvrđeno je iz HSP-a.

shimmer fallback
shimmer fallback

Deficitarna zanimanja od interesa za grad u akademskoj godini 2017./2018. su: strojarstvo, elektrotehnika, fizika, kemija, matematika i medicina.

Poziv ostalim gradonačelnicima

'Nikada do danas nisu dodjeljivane stipendije. Ja i moji suradnici koncentrirali smo se na pomoć mladima jer vi ste naša budućnost', poručio je Starčević stipendistima najavljujući da će već iduće godine studenti imati veći izbor stipendija. Gradonačelik očekuje da će studenti koji će koristiti stipendije nakon studija doći natrag u svoj grad, što očekuju i sami stipendisti.

'Neka ovo bude pokazatelj i onima koji imaju velike riječi, a skučene ruke, neka pomažu drugima, a ne samo pričaju o tome', zaključio je Starčević i pozvao i ostale da slijede njegov primjer.

Play ponuda
Play ponuda