ČABARSKE ŠKOLE NEĆE VIDJETI MASKE / Gradonačelnik i šef stožera donio kontroverznu odluku; Podršku mu dao Sinčić: 'Maske ugrožavaju zdravlje djece'

Podršku gradonačelniku Antoniju Dražoviću dao je europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić koji je žiteljima podijelio voće, a djeci prigodne poklone

4.9.2021.
17:38
Milan Sabic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gradonačelnik Čabra Antonio Dražović (Živi zid) i zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić u subotu su na konferenciji za novinare najavili ukidanje obaveznog nošenja maski u školama u Gradu Čabra. Gradonačelnik Dražović, ujedno i načelnik Civilnog stožera Grada Čabra, odluku o ukidanju obveznog nošenja maski u školama službeno je donio u petak, a danas je to objavio i obrazložio sugrađanima.

"Maske ne samo da ne doprinose zdravlju naših najmlađih, već ugrožavaju psihičko i fizičko zdravlje djece. Depresija među djecom školske dobi u velikom je porastu u odnosu na prethodne godine, a tome sigurno doprinose maske i restriktivne mjere nestručnog stožera“, rekao je gradonačelnik, koji je već ranije ukinuo obavezno nošenje maski u prostorima koje su pod gradskom ingerencijom.

Dražović je dobio podršku od europarlamentarca Ivana Vilibora Sinčića. "U kontaktu sam s brojnim nezavisnim svjetskim stručnjacima, sve nove informacije koje saznam ću podijeliti sa sugrađanima. Dosta je bilo jednosmjerne i nekritičke propagande i kampanje straha. Drago mi je da se svijet sve više okreće od restriktivnih mjera i besmislenog lockdowna i da se kreće koristiti zdrav razum“, rekao je Sinčić.

Izrazio je nadu kako će i ostali gradovi u Hrvatskoj pratiti primjer Čabra i da će sloboda i zdrav razum prevladati. Sinčić i Dražović su sa suradnicima okupljenim građanima podijelili domaće voće, a djeci prigodne poklone za početak školske godine.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali