OD RANE ZORE KRENULI U UTRKU ZA SUBVENCIJE: / Okupljali se pred APN-om kako bi među prvima osigurali jeftiniju kupnju stana ili kuće

Image
Foto: PIXSELL

Zahtjevi za kredite službeno su se počeli primati u 7.30 sati, no brojni su zainteresirani pred zgradu APN-a stigli već u ranu zoru.

4.9.2017.
9:18
PIXSELL
Play logo

Službeno je započela utrka za 35 milijuna kuna državnih subvencija za kupnju stana ili kuće, a prve tri banke koje su stigle pred zgradu APN-a su Erste, Zagrebačka i PBZ, javlja N1.

S obzirom na to da se subvencije odobravaju prema redoslijedu zaprimanja zahtjeva, tj. njihova urudžbiranja u prostorijama APN-a, u red su, valjda prvi put, stali i sami bankari kako bi osigurali da njihovi klijenti dobiju subvenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad uzmu svoj broj, bankari ulaze u zgradu i predaju prikupljene papire.

shimmer fallback
shimmer fallback

Iz Gonga su jučer poručili da njihovi predstavnici neće kontrolirati zaštitare i redomat, iako ih je ranije na to pozvao ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Dragan Zelić kaže da Gong od APN-a nije tražio ulazak u zgradu, nego da APN "proaktivno i javno osigura transparentnost procesa" s obzirom na to da je riječ o javnom novcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Subvencionirane kredite odobravat će deset banaka, uz kamatu od 3,04 do 3,75 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Štromar odlučio je da će se 75 posto subvencije dodjeljivati za kupnju stana, a 25 posto za kupnju ili izgradnju kuće, a odlučio je i limitirati na 20 posto maksimalnu svotu subvencije preko jedne banke, što bi najviše moglo pomrsiti račune Zabi, ako se pokaže istinitim informacija da će ta banka u APN doći s najmanje 400 obrađenih predmeta. Ovisno o iznosu kredita, prosječna bi subvencija za četiri godine mogla biti oko 10 tisuća eura, prenosi N1.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo