BOLEST U LENDAVI

‘GRAĐANI, OPREZ!’: U slovenskoj općini, u neposrednoj blizini Murskog Središća, potvrđen je slučaj zaraze koronavirusom

Gradonačelnik je odmah nakon saznanja kontaktirao župana Općine Lendava, koji mu je isto i potvrdio te rekao da se provode sve epidemiološke mjere prema svim važećim protokolima

U slovenskoj općini Lendava u blizini Murskog Središća zabilježen je slučaj zaraze koronavirusom, javlja eMeđimurje. Gradonačelnik Dražen Srpak i župan Janez Magyar stupili su u kontakt, a Grad Mursko Središće poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“U četvrtak, 12. ožujka, službeno je potvrđeno da je u Općini Lendava, neposrednom susjedstvu grada Mursko Središće, jedna osoba zaražena virusom COVID-19. Gradonačelnik je odmah nakon saznanja kontaktirao župana Općine Lendava, koji mu je isto i potvrdio te rekao da se provode sve epidemiološke mjere prema svim važećim protokolima. Gradonačelnik Dražen Srpak i župan Janez Magyar su se dogovorili da će razmjenjivati sve podatke oko ovog problema, čim se pojave neki novi momenti.

Gradonačelnik je također kontaktirao Stožer civilne zaštite Međimurske županije, te dežurnu epidemiološku službu. Kroz razgovor je utvrđeno da Grad Mursko Središće za sada nema obvezu niti potrebu poduzimati nikakve posebne radnje, osim onih koji su već ranije propisane u odlukama Stožera civilne zaštite Međimurske županije i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. U razgovoru gradonačelnika s dežurnim epidemiologom zaključeno je da nema razloga ni potrebe za bilo kakvom panikom, ali da je odgovorno ponašanje i pridržavanje svih propisanih mjera apsolutno razumno i potrebno”, stoji u priopćenju.

U slučaju da građani imaju bilo kakve upite ili nedoumice zbog ovog problema ili misle da su bili u neposretnom kontaktu sa zaraženom osobom mogu slobodno kontaktirati dežurnu epidemiološku službu na broj 098 558 811.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

HRVATSKI INFEKTOLOG OTKRIVA: ‘Pandorina kutija je otvorena. Podcijenili su ovaj koronavirus i sigurno neće skoro završiti. Mutirao je…’

Povratak na Net.hr