Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prevlast je osvojio u gotovo svim gradskim četvrtima, osim jedne. Većinu glasova Tomaševiću nisu dali u Brezovici koja je ostala utvrda stranke preminulog gradonačelnika Milana Bandića, iako pojedini dijelovi Brezovice u 21. stoljeću nemaju kanalizaciju, vodu i plin.

Nakon primopredaje gradske vlasti, Tomašević je rekao da je stanje u gradskoj blagajni gore od očekivanog. Stanovnica Brezovice, gospođa Marina Puljanić Smoljan za Dnevnik Nove TV odgovorila je na pitanje očekuje li da će ih se Tomašević sjetiti i uvesti u 21. stoljeće.

"Brezovica je dio Zagreba i plaćamo taj prirez i nedopustivo je da 20 posto stanovnika nema vode, a dvije trećine nema kanalizaciju", rekla je Puljanić Smoljan.

'Pod krinkom kompostane htjeli su dovesti spalionicu'

Pojasnila je i zbog čega su se stanovnici Brezovice usprotivili izgradnji kompostane, naglašavajući da su "pokušali prevarom".

"Pod krinkom kompostane su htjeli dovesti spalionicu, uspjeli smo to spriječiti", rekla je te dodala da su stanovnici ove četvrti godinama nepravedno zanemareni.

"Nismo građani drugog reda. Brezovica ima ogroman potencijal za razvoj, imamo prekrasnu prirodu", rekla je.

Puljanić Smoljan smatra da se Brezovica može razvijati u turizmu, ističući kako je kraj poznat po uzgoju jagoda. "Tomašević je rekao da će se truditi pridobiti ljude koji mu nisu dali glas, nadamo se da će Brezovica postati zelena oaza", poručila je.