MLADEN JOZINOVIĆ

NAPOKON KRAJ APSURDIMA: Pohlepni direktor koji je sam sebi isplatio milijunski bonus leti s posla, mora vratiti novac

Na današnjoj izvanrednoj Skupštini društva Piškornica koja počinje u 9 sati odlučit će se o smjeni direktora tog regionalnog centra za gospodarenje otpadom, Mladena Jozinovića. Kao što je već potkraj prošlog tjedna najavljeno, njegova je smjena sigurna stvar. Bit će smijenjen zbog toga što je sam sebi isplatio više od milijun kuna bonusa i naknada.

IMA LI KRAJA APSURDIMA U SLUČAJU POHLEPNOG DIREKTORA SMETLIŠTA? Ako odluče smijeniti Jozinovića, moraju mu isplatiti izdašnu otpremninu

Već se zna da će za smjenu biti varaždinski župan Radimir Čačić, međimurski župan Matija Posavec, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović. Koprivničko-križevački župan Darko Koren, pritisnut zahtjevima navedenih župana, također bi trebao glasovati za smjenu kuma i prijatelja, piše 24sata.

POHLEPNI DIREKTOR SMETLIŠTA POSTAO VLASNIK LUKSUZNOG PENTHOUSEA: Otkrivena i kumska veza s jednim od župana

Na izvanrednoj skupštini tražit će se i da pohlepni direktor vrati sporni bonus u cijelosti.

Čačić, Posavec i Kolar zalažu se za tu opciju, dok je župan Koren ranije rekao kako će zahtijevati da se novac vrati ‘do one mjere koja je društveno prihvatljiva’.

To je, po Korenu, manje od petine isplaćenog iznosa – manje od 200.000 kuna. Isti je rekao i da Piškornica, u slučaju da Jozinović bude smijenjen, njemu nije dužna isplatiti milijunsku otpremninu.

‘Mislim da ne, ali vas sad ne mogu informirati o detaljima i sadržaju tog ugovora’, rekao je.

Jozinović i dalje ništa ne komentira u javnosti.

 

Povratak na Net.hr