NAPOKON KRENULI RADOVI

GOTOVO SIGURNO I VI PROLAZITE OVUDA: Nakon teksta Net.hr-a popravlja se trula i opasna ograda na jednoj od prometnijih cesta u državi

Radovi na truloj i uništenoj ogradi na frekventnoj zagrebačkoj petlji su napokon započeli

Uništena, trula i “izgrižena” zaštitna ograda koja je godinama “krasila” jednu od najprometnijih petlji u metropoli konačno mijenja svog izgled. Podsjetimo, u dva navrata smo pisali o stanju ograde na cesti kojom more automobila svakodnevno prolazi i spušta se sa Slavonske avenije na Aveniju Marina Držića.

Da ograda djeluje opasno smatrali su Zagrepčani s kojima smo razgovarali dok su prolazili stazom ispod petlje, gdje se pak odvija drugačija vrsta “prometa” – svaki dan tamo prolaze pješaci i biciklisti. Upravo je nad njihovim glavama visio dio ograde koji se, vjerojatno zbog trulosti, odlomio. I u ožujku i u rujnu o stanju ograde pisali smo pročelniku Dinku Biliću iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. On nam je u dva navrata odgovorio da će se projektnim zadatkom koji obuhvaća održavanje trećeg nivoa petlje, još ove godine ograda popraviti.

RASPADA SE OGRADA NA FREKVENTNOJ PROMETNICI; Grad tvrdi da je to nebitno, stručnjak upozorava: ‘Prijeti teška nesreća, ovo je žalosno’

Staro stanje ograde

Prometni stručnjak Željko Marušić upozoravao je da je takva ograda opasna i da bi netko zbog njena katastrofalnog stanja mogao poginuti. Premda ograda, kako je Bilić naveo, “ne služi automobilima nego radnicima koji bi popravljali nešto na prometnici”, ona ni tada nije ispunjavala svoju svrhu. No, sada će ograda napokon biti zamijenjena jer radovi su započeli.

POGLEDAJTE KATASTROFALNO STANJE ZAŠTITNE OGRADE NA ZAGREBAČKOJ PETLJI: Stručnjak tvrdi da zna uzrok i kaže: ‘Netko će poginuti!’

Neće više biti opasnosti za automobile i prolaznike

Nakon drugog članka na Net.hr-u, objavljenog 22. rujna, u vezi katastrofalnog stanja ograde, javilo nam se nekoliko čitatelja s viješću da su radovi na popravku ograde započeli. Otišli smo se u to uvjeriti sami – i doista, ograda koja je godinama bila oronula sada dobiva novi izgled.

Prolaznici koje smo sreli pohvalili su radove i rekli da im je drago što se nešto konačno poduzelo jer im je ta ograda “izgledala svakako, samo ne sigurno”. Potvrdu o popravku ograde dobili smo i iz Gradskog ureda za promet pa su nas izvijestili da su radovi počeli 24. rujna te da bi trebali trajati do 30. rujna.

Radovi na popravku ograde su počeliFoto: Net.hr

Ove vijesti su svakako dobre, no i dalje ostaju određene bojazni kada je u pitanju samo stanje petlje, što se odnosi na stanje iznutra. Inače, ovo nije prvi put da su gradske službe reagirale nakon pisanja Net.hr-a o nekom problemu.

U lipnju 2018. pisali smo o “suludom semaforu” u centru Zagreba koji se nalazio na raskrižju ulica Medveščak, Grškovićeve, Ribnjak i Degenove i koji je istodobno propuštao vozila iz suprotnog smjera. Poslije toga semafor je “sređen” i više nije predstavljao opasnost za vozače.

NAKON TEKSTA NET.HR-A GRAD ZAGREB POPRAVIO SULUDI SEMAFOR U CENTRU: Zagrepčani se sada mogu sigurno voziti Medveščakom

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr