ŠTO DALJE?

OTKAZ CIJELOJ UPRAVI AGROKORA? Todorić pristao odstupiti, navodno je spreman potpisati s Rusima

Agrokoru i Konzumu su blokirani računi, rekao je jedan od dobavljača. Ivica Todorić je pristao odstupiti, a navodno odlazi i kompletna uprava.

Kako za slovenske Finance, govori jedan od dobro upućenih dobavljača, likvidnost Agrokora i Konzuma se zadnjih tjedana izrazito pogoršala.  Po njegovim riječima kako Agrokor tako i Konzum imaju blokirane račune. Dodaje i kako je likvidnost Mercatora dobra.

N1 doznaje kako je račun blokiran i Belju.

Ako je točno kako su računi zamrznuti, blokiranje Agrokora, Belja i Konzuma dolazi u trenutku kada se činilo kako je postignut ‘standstill sporzuma’

KONAČNO POSTIGNUT NAČELNI ‘STANDSTILL’ DOGOVOR: Evo koliko Agrokor duguje najvećim dobavljačima

Ruske banke danas bi mogle pružiti šansu Ivici Todoriću postizanje standstill sporazuma kojim će se na neodređeno zamrznuti vraćanje kamata.

Standstill aranžman

Danas u popodnevnim satima nastavljen je sastanak predstavnika koncerna Agrokor i predstavnika ruskih banaka. Kako javlja Jutarnji list, u kasnim popodnevnim satima konačno je postignut načelni standstill dogovor. Takav sporazum podrazumijeva zamrzavanja vraćanja kamata Agrokora na neodređeno vrijeme, a novodobiveni novac će se iskoristiti za plaćanje dobavljačima.

‘Razdoblje mirovanja (standstill) bit će u početku relativno kratko… trajat će tjedan ili mjesec dana, ne godinu… Moguće su promjene u dioničarskoj strukturi (nakon restrukturiranja duga)’, kazao je jučer prvi potpredsjednik ruske banke VTB Juri Solovjev.

Rusi preduhitrili Vladu

Rusima je u planu s Agrokorom potpisati sporazum prije nego Vlada donese zakon kojim bi imenovala svog povjerenika, piše Večernji list. Iako još nema javnih detalja o dogovoru, Večernji doznaje kako su Rusi pripremili aranžman koji je obitelj Todorić spremna potpisati. Todorići su im navodno predali kontrolu te se neće opirati promjenama unutar Agrokora. Vjerovnici se navodno trebaju susresti i s ključnim dobavljačima.

Kako neslužbeno doznaje N1, u ponedjeljak bi cijela uprava Agrokora trebala dobiti otkaz dok u novoj upravi neće sjediti nijedan Hrvat.

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr