GENERALOVA PO(R)UKA

GOTOVINA KOMENTIRAO PONAŠANJE HOS-OVACA NA PROSLAVI ‘OLUJE’ U KNINU: ‘U svemu, pa i u slobodi, postoji disciplina’

Upitan kako komentira da ove godine nisu mogli doći na kninski trg svi koji su htjeli, među njima i nekoliko stotina pripadnika HOS-a i drugih ratnih postrojbi, Gotovina je rekao da ‘u svemu, pa i u slobodi, postoji disciplina’

Umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina poručio je u srijedu iz Knina kako je potrebno misliti o boljem sutra, ističući da u budućnosti trebamo raspolagati znanjem, pa i kada se u nečemu ne slažemo.

“Naša povijest i sve ono što je prošlo su naše naučene lekcije. One trebaju biti sređene i na svom mjestu. To su iskustva koja danas živimo i danas smo bolji, jači, spretniji i spremni s optimizmom gledati što trebamo danas da bi bilo bolje sutra. O tome trebamo misliti – o boljem sutra”, izjavio je Gotovina novinarima nakon središnjeg obilježavanja 25. godišnjice Oluje.

GOTOVINA U KNINU: ‘Svi moraju uživati slobodu’, PLENKOVIĆ: ‘Pobjednik koji ne zna praštati sije klice novih zala’, MILANOVIĆ: ‘Pozdravljam ovo’

‘U svemu, pa i u slobodi, postoji disciplina’

Upitan kako komentira da ove godine nisu mogli doći na kninski trg svi koji su htjeli, među njima i nekoliko stotina pripadnika HOS- a i drugih ratnih postrojbi, odgovorio je da “u svemu, pa i u slobodi, postoji disciplina”.

“Ako želimo biti slobodni i sigurni, moramo poštivati slobodu i sigurnost onog drugoga. Ako želimo budućnost onda trebamo raspolagati znanjem, pa čak i kad se ne slažemo u nečemu. Ne možemo se svi u svemu slagati”, rekao je.

Na opasku da je slične riječi uputio i zapovjednicima za vrijeme rata, Gotovina je kazao kako je tada bilo drugo vrijeme.

“U ratu nemate vremena za pedagogiju, niti za bilo što drugo, niti za ljubaznost ponekad. Morate donositi odluke brzo i o tome ovise životi tih vojnika, mladih ljudi i drugih nevinih ljudi”, istaknuo je.

Dodao je da su kao vojnici uvijek htjeli dobiti koji dan više, da se bolje pripreme, “ali stvarnost je bila takva da smo to morali riješiti u najkraćem vremenu. I stvar je išla dobro”.

HOS-OVCI U KNINU HTJELI UĆI NA TRG I VIKALI ‘ZA DOM SPREMNI’: ‘Odradit ćemo mi svoj dio’; policija objasnila zašto ih nije pustila

‘Oni kojima je projekt propao imaju pravo biti nezadovoljni’

“Pustimo te priče”, poručio je i dodao da “oni kojima je njihov projekt propao, imaju pravo biti nezadovoljni”.

“Možda i dandanas neki od njih ne žive u miru, već u nemiru i u strahu zbog promašenih ambicija. Život ide dalje, mi imamo naše brige i želimo biti prijatelji. Što više prijatelja, bit će nam lakše”, poručio je Gotovina.

Na upit je li zadovoljan dolaskom u Knin potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića, ocijenio je da je ovo današnje obilježavanje bilo dostojanstveno, “i to je dobro”.

Nije želio komentirati govore koje su političari danas održali na središnjem obilježavanju 25. obljetnice Oluje u Kninu, navodeći kako nije analitičar ni kritičar. No, rekao je da su to prigodni govori za današnji dan, a danas je veliki dan.

MILOŠEVIĆ KOMENTIRAO GOVORE PLENKOVIĆA I MILANOVIĆA PA DODAO: ‘Emocije su još svježe, moramo ovo učiniti da se strahote ne ponove’

‘S optimizmom gledati u budućnost i živjeti u miru i sigurnosti’

Najsnažnijom porukom danas ocijenio je onu koja govori da se s optimizmom gleda u budućnost i da se živi u miru i sigurnosti.

“Svaka žrtva neovisno o vjeroispovijesti ili narodnosti je žrtva, nevina žrtva. Mi o tome trebamo misliti. U svakom slučaju, za onog koji je to počinio to je jedan veliki grijeh, ako je vjernik”, naglasio je general Gotovina.

PORUKA GENERALA GOTOVINE IZ KNINA: ‘Gradimo državu u kojoj svi ljudi, bez obzira na različitosti, imaju jednaka prava i slobode’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr