GORLJIVI KRITIČAR HRVATSKE ULOVLJEN U VIKENDICI NA KRKU: / 'Sve što izvozite pripada vama, brojke koje vi objavljujete nisu prave'

Slovenski kritičar Hrvatske, Jelko Kacin, trenutno je u vikendici na Krku, iako tvrdi Hrvatska objavljuje brojke koje nisu točne

14.8.2020.
23:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako je postao poznat po žestokim kritikama na račun hrvatskih mjera u borbi s koronavirusom, glasnogovornik slovenske Vlade, Jelko Kacin, i sam boravi u Hrvatskoj. Novinarka RTL-a Maja Brkljača s njim je razgovarala pred njegovom vilom na Krku, gdje je danas stigao, kako kaže, spakirati se i pripremiti kuću za zimovanje.

Kacin tvrdi da brojke koje Hrvatska objavljuje nisu prave te je objasnio što Slovenija namjerava poduzeti u vezi s tim. "Sve zavisi od hrvatskih vlasti. Koliko ja pratim hrvatske medije, sve je više ljudi koji su pozitivni u Zagrebu dolazi s obale. Neodgovorno je da su otvoreni noćni klubovi, mi imamo sve više i više uvezenih slučajeva u zadnjim danima i mi moramo biti odgovorni prema našim građanima i prije svega prema djeci koja odlaze u školu", kaže.

Nove mjere?

Dodao je da će zbog toga slovenska Vlada na prijedlog njihovog stručnog tima, koji priprema određene mjere, o tome razmatrati idućeg tjedna. "Rezultati koje ćemo imati u utorak će biti lakmusov papir, što ćemo napraviti, kako ćemo reagirati i ja očekujem da će i vaši odgovorni u toku dana najaviti neke mjere.

Sve što izvozite zapravo pripada vama i brojke koje vi objavljujete jednostavno nisu prave jer treba dodati ono što mi sljedećeg dana dobijemo na našim testovima, na ljudima koji su došli iz Hrvatske", uvjeren je Kacin koji je, kako kaže došao na Krk da se spremi i pripremi kuću za zimovanje.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali