Play ponuda

GORDAN MARAS: / 'Ne daj Bože da se obnova Zagreba prepusti Bandiću ili Kaliniću, to bi bilo katastrofa'

Image

Maras je ocijenio da je potres je napravio puno štete, a obnova ide puževim korakom dok pomoć građanima ide gotovo pa nikako

22.4.2020.
14:00
Play ponuda

Predsjednik zagrebačkog SDP-a i saborski zastupnik Gordan Maras u srijedu je, točno mjesec dana nakon potresa, ustvrdio da je potrebno hitno donijeti zakon o obnovi Zagreba jer građanima treba jamstvo da će iza njih stati država umjesto nesposobne gradske uprave.

"Pod hitno moramo donijeti zakon koji bi odredio način, brzinu i koordinaciju obnove Zagreba u koju treba uključiti arhitekte i druge stručnjake i oko toga treba imati široki konsenzus. Ne dao Bog da se to prepusti gradonačelniku Milanu Bandiću i Pavlu Kaliniću, to bi bila katastrofa", poručio je Maras s konferencije za novinare.

Image
OBNOVA ZAGREBA TRAJAT ĆE DESETLJEĆIMA: /

Popravak i restauriranje 'hrvatskog Panteona' stajat će više od popravka katedrale

Image
OBNOVA ZAGREBA TRAJAT ĆE DESETLJEĆIMA: /

Popravak i restauriranje 'hrvatskog Panteona' stajat će više od popravka katedrale

'Pomoć građanima ide gotovo pa nikako'

Ocijenio je da je potres je napravio puno štete, a obnova ide puževim korakom dok pomoć građanima ide gotovo pa nikako.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Još uvijek su dizalice po Zagrebu, građani u okviru svojih mogućnosti obnavljaju dimnjake i imamo tisuće sugrađana koji nemaju priključen plin. Nedopustivo je da gradonačelnik Bandić humanitarnu pomoć raspodjeljuje i kupuje od svojih stranačkih kolega, prijatelja, pouzdanika i kokošari na nesreći građana Zagreba", smatra Maras.

Po njemu, vidi se da Zagreb nije bio spreman na potres ni da pomogne sugrađanima nakon potresa i da je ogolio nesposobnost gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Bandićem.

'Ova situacija je gradonačelnika ogolila do kraja'

Moramo što prije donijeti zakon koji će osigurati građanima Zagreba da će iza njih stati država i da će se Zagreb početi obavljati. Zato je zagrebačka oporba uputila za što prije sazivanje sjednice zagrebačke Skupštine jer naši sugrađani ne smiju predugo biti izvan svojih domova, istaknuo je.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ova situacija, dodao je, skinula je ne samo paučinu s upravljačke strukture Zagreba nego ogolila gradonačelnika Zagreba do kraja. SDP je prije dva tjedna takav zaključak uputio u saborsku proceduru, spremni smo sudjelovati i pridonijeti kvalitetnim rješenjima u obnovi, ali nas zabrinjava da je to na kraju zapelo na natezanju između HNS-a i Bandića, kazao je Maras.

Neshvatljivom je ocijenio i ulogu predsjednika Skupštine Drage Prgometa koji se praktički nije oglasio mjesec dana i odugovlači sa sazivanjem sjednice koju su zatražili oporbeni klubovi u Gradskoj skupštini, rekavši da mu nije jasno zbog čega HDZ još uvijek čuva, štiti i pokriva Bandića koji je ogoljen do kraja.

Play ponuda
Play ponuda