ZADOVOLJNI HDZ-ovci

JANDROKOVIĆ: ‘Pregovori s Mostom idu prema finalizaciji. U ponedjeljak ćemo imati potpise za Vladu’

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u utorak kako vjeruje da pregovori s Mostom idu prema finalizaciji te da će na konzultacijama kod predsjednice Republike imati dovoljan broj potpisa, a na konstituirajućoj sjednici Sabora 14. listopada i novu Vladu.

“Jučer smo imali vrlo kvalitetne razgovore s Mostom i pregovori su nastavljeni vrlo argumentirano, pozitivno i u dobroj vjeri. Vjerujem da će tako biti i danas i da idemo prema finalizaciji, što znači da bismo u ponedjeljak na konzultacijama kod predsjednice Republike imali dovoljan broj potpisa, a onda, 14. listopada, na konstituirajućoj sjednici Sabora imali i Vladu”, kazao je Gordan Jandroković novinarima ispred središnjice HDZ-a, upitan o pregovorima s Mostom.

Da su pregovori s Mostom pri kraju smatra i HDZ-ov saborski zastupnik Goran Marić, koji ocjenjuje da će današnji sastanak kratko trajati.

Čelnici HDZ-a i Mosta Andrej Plenković i Božo Petrov su sa četvrte runde pregovora o novoj Vladi u ponedjeljak navečer izišli zadovoljni. Petrov je rekao kako se razgovaralo o njenu ustroju, a Plenković je izrazio uvjerenje da će u ponedjeljak, kada su najavljene nove konzultacije kod predsjednice Republike, dobiti i njezino povjerenje za sastav buduće Vlade.

ZAVRŠENI PREGOVORI MOSTA I HDZ-A: ‘Do ponedjeljka očekujemo mandat za sastavaljanje vlade’

Povratak na Net.hr