ŠTO SE DOGAĐA?

PRVI SUKOB U NOVOJ VLADI? HDZ-ovac Marić novinarima: ‘Nisam ministar bez portfelja!’

Uoči predstavljanja i izglasavanja nove Vlade već su se pojavili mogući prvi problemi. Prvo se kasno sinoć iznenada na popisu ministara pojavio i Goran Marić, kao ministar bez portfelja, a potom su se pojavile informacije da je time nezadovoljan.

“Sve se dogodilo prema planu. On će biti zadužen za koordinaciju rada središnjih državnih ureda i agencija”, rekao je Plenković novinarima uoči zajedničke sjednice klubova Mosta i HDZ-a u Saboru.

Na pitanje o medijskim napisima da je Marić u utorak tvrdio kako ne želi biti ministar bez portfelja te traži jamstvo da će se uskoro osnovati novo ministarstvo, Plenković je odgovorio:

“Goran Marić dobit će povjerenje danas, kao i drugi članovi, kao ministar u Vladi zadužen za vrlo važan posao za ukupno funkcioniranje Vlade i popunjavanje onih nedostataka koje smo uočili ranije”.

PRERANO OTPISAN: Goran Marić u zadnji čas ulazi u Vladu kao ministar bez portfelja

Marić je, navodno, rekao da će ostati saborski zastupnik ako ne dobije svoje ministarstvo. U ustroju nove Vlade, takvo ministarstvo nije predviđeno. Danas bi trebao biti usvojen ustroj, a ako se pristane na Marićev zahtjev, onda bi to trebalo ubrzo mijenjati i dodavati novo ministarstvo.

Prilikom ulaska u sabornicu gdje počinje izglasavanje povjerenja Vladi, Marić je novinarima dobacio: ‘Nisam bez portfelja!’.

Povratak na Net.hr