PROMIJENIO MIŠLJENJE?

GORAN MARIĆ PRIJE GODINU DANA: ‘Ministarstva izmišljamo radi onih koji žele biti ministri’

Hrvatska je država s gotovo najvećom vladom u Europi što su kritizirali mnogi domaći, ali i strani kritičari naglašavajući kako bi nam bilo dovoljno između 10 i 12 ministarstava.

A da je u Hrvatskoj previše ministarstava i da je praksa da se često u pojedinim slučajevima najprije određuju ministri, a tek onda ministarstva, konstatitrao je prije godinu dana današnji ministar Goran Marić koji je prvo imenovan ministrom, a zatim mu je dodijeljeno ministarstvo za imovinu, piše 24 sata.

MARIĆU U RUKE IDU MILIJARDE EURA: Novo ministarstvo upravljat će tisućama objekata i poduzeća

U svojoj knjizi “Slom lažnog proroštva” u poglavlju “Višak ministarstava i nekompetentnih ministara”, na izuzetno kritičan način naveo je niz, prema njemu, nelogičnosti u sastavu vlade. Glavni zaključak je kako Hrvatska ima previše ministarstava.

U knjizi Marić kritizira velik broj ministarstava koja još uvijek postoje. Piše kako bi bilo najbolje da se ministarstvo obrta spoji s gospodarstvom i da se sport izdvoji iz Ministarstva obrazovanja i znanosti. To je i učinjeno. Međutim, Marić u svojoj knjizi piše da bi ministarstvo branitelja trebalo postati uprava u Ministarstvu obrane.

Piše i kako je nepotrebno imati Ministarstvo turizma i Hrvatsku turističku zajednicu te da jedno treba ukinuti. Nepotrebno je i Ministarstvo regionalnog razvoja, smatra Marić. On bi prepolovio i broj agencija, ali bi smanjio i broj županija, općina i gradova, što je HDZ u nekoliko navrata isticao da ne dolazi u obzir.

Ministri prema njemu ne smiju biti nedorasli, nestručni, neetični i nedomoljubni pojedinci.

Povratak na Net.hr