DRAMA U BANSKIM DVORIMA

POTRES U NOVOJ VLADI, MINISTAR GORAN MARIĆ DAO OSTAVKU!? ‘Ljut je kao ris!’

Portal Jutarnjeg lista objavio je jutros nepotvrđenu informaciju da je ministar u Vladi Goran Marić podnio ostavku na tu dužnost jer ne želi biti ministar bez portfelja. Jutarnji se poziva na neslužbenu potvrdu iz Vladinih krugova. Službene potvrde još nema, a Marić nije to želio komentirati.

Jutarnji piše da je Marić tu odluku navodno donio jučer nakon dugog sastanka s Plenkovićem jer bez jasnog portfelja ne želi biti u Vladi, a tražio je da se osnuje ministarstvo državne imovine na čijem bi čelu bio. Navode i da je sastanak s premijerom, nakon kojeg je odlučio vratiti se u Sabor, trajao puna dva sata.

Službene potvrde da je Marić dao ostavku još nema, a niti njegove službene izjave.

I predsjednik Sabora Božo Petrov, koji je prijepodne bio na kavi kod premijera kako bi razgovarali o različitim temama, kaže kako o Marićevoj ostavci ne zna ništa. “Ne znam ništa o tome”, samo je kratko kazao novinarima ispred Banskih dvora.

Isto je ponovio i nakon izlaska iz Banskih dvora nakon sastanka s Plenkovićem.

Ministri ne znaju ništa o ostavci

Da ništa ne znaju o ostavci kazali su i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić, te ministar obrane Damir Krstičević i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Plenković na današnjem sastanku s ministrima u Banskim dvorima
Plenković na današnjem sastanku s ministrima u Banskim dvorimaFoto: Patrik Macek/PIXSELL

Goran Marić u Vladu je ušao u posljednji trenutak, kao ministar bez portfelja. Prvotno je trebao preuzeti Ministarstvo prometa umjesto Olega Butkovića, no to se nije dogodilo. Nekoliko dana kasnije Marić je novinarima kazao kako se osniva ministarstvo za njega, resor koji bi se bavio državnom imovinom.

PRERANO OTPISAN: Goran Marić u zadnji čas ulazi u Vladu kao ministar bez portfelja

Do toga ipak nije došlo, a do medija su dolazile informacije da je Marić zbog toga uvrijeđen te da se zbog toga još nije pojavio u Banskim dvorima. Nije ga bilo još od prošle srijede, a mediji su također doznali kako je Marić zapravo uguran u Vladu mimo svoje volje.

PRVI PROBLEM ZA PLENKOVIĆA: Jedan nezadovoljni ministar još se nije pojavio u Banskim dvorima

U Banskim dvorima nešto poslije 11.30 sati počeo je sastanak premijera Andreja Plenkovića s ministrima u Vladi, a sastanku nazoči i Goran Marić, koji je u Banske dvore ušao na drugi ulaz.

Marić je bijesan

Marić je, navodi izvor iz tportala, sinoć pri predavanju ostavke bio ljut kao ris te ne želi popustiti Plenkoviću. Još uvijek, međutim, traje nagovaranje da se predomisli.

Šef Vlade i suradnici pokušavaju uvjeriti Marića da kao ministar bez portfelja potpuno preuzme kontrolu nad Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom, kao i koordinaciju nad radom svih središnjih državnih ureda, no Marić navodno i dalje inzistira na osnivanju Ministarstva za državnu imovinu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr