Neće biti povećanja golf zone na Srđu

Visoki upravni sud ukinuo je Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije iz 2006. godine kojim je prostorni obuhvat projekta golfa na Srđu utrostručen, doznaje se u Inicijativi Srđ je naš.

18.12.2014.
21:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Inicijativa je u četvrtak dobila rješenje Visokog upravnog suda, datirano 28. studenoga ove godine, koje je odgovor na prijedlog iz 2006. četiri udruge građana, kasnije udružene u Incijativu Srđ je naš, za ocjenu zakonitosti Prostornog plana Dubrovačko -neretvanske županije.

Povjerenik Sanaderove Vlade za Dubrovačko-neretvansku županiju Želimir Bosnić donio je Izmjene i dopune tog prostornog plana kojima je povećao površinu namijenjenu golfu sa 100 na 310 hektara, čime je pokrio nezakonitosti u ranije donesenim planovima nižeg reda.

Pogodovanje špekulantskom projektu

Pravnik Zelene akcije i aktivist Inicijative Srđ je naš Enes Ćemiragić izjavio je da su predstavnici Inicijative detaljno i argumentirano od početka upozoravali donositelje odluka na opasnosti koje slijede iz njihovih odluka, "ali su se oni oglušivali i nastavljali pogodovati špekulantskom i koruptivnom projektu na Srđu".

"Ovo je samo jedan od sudskih postupaka koje smo pokrenuli prije više godina kako bi spriječili nezakonitosti kojih je na dubrovačkom području mnogo", kazao je glasnogovornik Inicijative Srđ je naš Đuro Capor i izrazio nadu da na donošenje rješenja neće još dugo čekati.

Prema Ćemiragiću, sve odluke koje se temelje na tako nezakonito donesenom prostornom planu su nevažeće, što pored Srđa znači i odluku o povećanju turističkih zona na poluotoku Bat u Zatonu, prostor Čemprijesa na Šipanu i još nekima.

Srđ je naš će poduzeti sve da se ta odluka provede, što u konačnici znači i poništavanje Urbanističkog plana uređenja Srđa, koji je donesen lani u srpnju kao ključni faktor sklapanja gradske koalicije "Dubrovački dogovor", kazao je Ćerimagić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali