PRIJELAZNO RJEŠENJE?

GLASINE IZ UZDRMANOG SDP-a: Bernardića bi isprva zamijenio Komadina, a na mjesto šefa cilja moćni Zagorac

Ne nazire se rasplet krize u SDP-u nakon posve otvorenih zahtjeva nezadovoljnika u stranci za odlaskom predsjednika Davora Bernardića.

Iako je jučer Zlatko Komadina, jedan od četvorice potpredsjednika stranke, izjavio da Bernardić uživa podršku većine županijskih organizacija SDP-a te da ih nema niti pet (županijskih organizacija) koliko je potrebno za sazivanje izvanredne izborne konvencije, istupi pojedinih članova i glasine iz stranke govore da su neki već spremni preuzeti čelnu poziciju ako do toga dođe.

KOGA ŽELITE VIDJETI NA ČELU SDP-a? Čitatelji Net.hr-a odlučili – najbolji lider bio bi…

Prvi puta se stvarno boji za budućnost SDP-a

Novi list piše kako se nakon poziva jednog od potpredsjednika stranke, Peđe Grbina, Bernardiću da podnese ostavku očekivalo da će Grbinov zahtjev podržati i Siniša Hajdaš Dončić, član Predsjedništva SDP-a i čelnik snažne krapinsko-zagorske organizacije stranke, to se ipak nije dogodilo.

Hajdaš Dončić je, pak, za N1 televiziju jučer izjavio da se “po prvi puta stvarno boji za budućnost SDP-a”.

“Došao sam do trenutka da ne mogu zaspati, nego samo o tome razmišljam. To mi se nikad nije dogodilo”, kazao je Hajdaš Dončić, pozivajući vodstvo stranke (kojemu i sam pripada) da se okupi i bez medijske buke donese najbolje rješenje za stranku.

Mnogi su, piše Novi list, njegov istup iščitali kao najavu kandidature u borbi za predsjednika. To se podudara i sa scenarijem koji navodno stiže iz kruga njemu bliskih ljudi, a po kojemu bi Komadina trebao biti prijelazno rješenje za čelnog čovjeka SDP-a, da bi potom Hajdaš Dončić dobio njegovu podršku na novim izborima.

KAOS U SDP-u, POZNATI ČLANOVI NAJAVILI ODLAZAK: ‘Bernardić od stranke pokušava napraviti sektu svojih prijatelja’

Hajdaš Dončiću ide u prilog nekoliko stvari

Hajdaš Dončić je ranije podržavao ideju da Zvonimir Mršić bude novi lider stranke, no Mršić se nakon odlaska s čela Podravke nije odlučio za povratak u politiku već za ostanak u menadžerskim vodama, pa je otišao u Agrokor.

Novi list iz krugova bliskih Hajdaš Dončiću doznaje da su ga već kontaktirale obje struje, i Grbinova i Bernardićeva, te da on zasad pokušava držati sredinu. Njemu u prilog ide nekoliko stvari: nakon što je bio član vlade Zorana Milanovića nije se pridružio onim “milanovićevcima” (Mirando Mrsić, Milanka Opačić, Ranko Ostojić, Igor Dragovan, Orsat Miljenić i drugi) koji su odmah po izboru Bernardića zaratili protiv novog šefa stranke.

Usto, Hajdaš Dončić je na čelu krapinsko-zagorskog SDP-a, jednog od rijetkih pobjedničkih organizacija stranke na prošlim lokalnim izborima, a slovi i za vrlo dobrog organizatora.

ANKETA NET.HR-a: Kako će se rasplesti velika kriza unutar SDP-a?

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr