PREKIPJELO IM JE, NAJAVILI SU POBUNU PROTIV MJERA: / 'Vrijeme je da se čuje glas naroda, glas razuma i glas poduzetnika; Dosta je!'

'Udruga Glas poduzetnika zbog neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika, organizira veliku akciju 3. veljače na Trgu bana Josipa Jelačića.

1.2.2021.
14:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Udruga Glas poduzetnika najavila je veliki prosvjed u srijedu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, pod nazivom "UGP akcija: Veliki krik poduzetnika". U pozivu koji je Glas poduzetnika objavio na Facebooku, navode da se prosvjed organizira zbog neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminacije prema dijelu poduzetnika.

Prosvjed je najavljen još prije nekoliko dana, a udruga Glas poduzetnika objavila je veliko priopćenje s detaljima.

'Glas naroda, glas razuma i glas poduzetnika'

"Udruga Glas poduzetnika zbog neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika, organizira veliku akciju 3. veljače na Trgu bana Josipa Jelačića. Vrijeme je da se čuje glas naroda, glas razuma i glas poduzetnika! Pozivamo sve poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da nam se pridruže. Svatko od njih će, od 10 sati na Trgu, jedan po jedan, moći putem live streama poručiti: Dosta je! Dosta je lošeg upravljanja krizom! Dosta je da su poduzetnici i zaposlenici u privatnom sektoru građani drugog reda. Zašto Hrvatska nije zemlja jednakih?" stoji na početku najave događaja na Facebooku.

Poručili su da Vlada i Nacionalni stožer civilne zaštite "nekonzistentnim, diskriminatornim i lošim odlukama već mjesecima uništavaju mikro, malo i srednje poduzetništvo. Mnogim poduzetnicima ukinuto je ustavno pravo na rad, bez ikakvog obeštećenja i naknade. Za razliku od mnogih europskih zemalja, Hrvatska nije napravila niti jedan korak kako bi se poduzetnici obeštetili. Ako se zabrani pravo na rad, to se treba adekvatno i nadoknaditi. Međutim, Vlada Republike Hrvatske kao da to ne želi shvatiti", stoji u objavi.

Također, poručili su da mjere za očuvanje radnih mjesta pomoć za radnike, a ne za tvrtke. "Fiksni troškovi nadoknadit će se za samo dva mjeseca onima koji su formalno zatvoreni, dok za sve ostale, od kojih neki imaju pad prometa i veći od 90 posto, nikoga nije briga, čak ni naše resorno Ministarstvo gospodarstva. Ako se ovako nastavi, neće više uopće biti radnih mjesta koja će trebati sačuvati", rekli su iz Udruge.

'Dosta nam je nepravde koju poduzetnici trpe od početka krize'

Također, iz UGP-a su dodali kako im je dosta najviših poreza u Europi. "Pa dosta nam je nepravde koju poduzetnici trpe od početka krize, dosta nam je najvećih poreza u Europskoj uniji, dosta nam je dvostrukih mjerila i dosta nam je diskriminatornih odluka. Zašto Hrvatska ne bi bila zemlja puna mogućnosti, pravde, prilike za rad i blagostanja. Smatramo da imamo sve što je potrebno kako bismo bili prosperitetna i konkurentna zemlja, ali vrijeme je da Vlada Republike Hrvatske konačno posluša stručnjake i poduzetnike.

Kako navode iz Udruge, krizu vide kao priliku za reset sustava koji godinama ne služi društvu. "Vrijeme je i da se ukine stotine parafiskalnih nameta koji opterećuju građane ove države. Također, smatramo da je sada prilika da se ukine plaćanje obveznih članarina u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori koje predstavljaju samo još jedan u nizu nameta za poduzetnike", rekli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bujas: 'Svim srcem gradimo Hrvatsku 2.0'

"Dosta je dvostrukih kriterija Stožera, dosta nam je neadekvatnih ekonomskih mjera i loše provedbe istih, dosta nam je nepostojanja nikakvog plana, dosta nam je neorganiziranosti i nerada, dosta nam je uhljeba, dosta je bilo bahatosti. Dosta nam je straha! Pozivam sve poduzetnike, obrtnike, zaposlenike u privatnom sektoru da dođu i kažu što misle o trenutnoj situaciji i zapamtite, mi poduzetnici ne rušimo, već gradimo, a sada sa svim srcem gradimo Hrvatsku 2.0, pravedniju zemlju koju svi skupa sanjamo tako dugo, pridružite nam se!", poručio je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

"Dođite na trg i recite čega vam je dosta i zaželite zajedno s nama Hrvatsku iz koje nitko ne želi otići", dodali su iz UGP-a na kraju.

Naglasili su da će se poštovati epidemiološke mjere. "Pozivamo sve na pridržavanje epidemioloških mjera. Formirat će se jedan red s razmacima između ljudi te će jedna po jedna osoba moći reći svoju poruku. Molimo i sve one koji budu prisustvovali akciji da poštuju kulturu dijaloga", napisali su u opisu akcije "Veliki krik poduzetnika".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali