Play ponuda

GLAS KRITIZIRAO PORUKU HRVATSKIH BISKUPA: / 'Najbolje bi bilo da se prestanu sramiti i jednostavnu kažu - glasajte za HDZ'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Iz HBK-a upućuju građane da glasaju za opcije koje zagovaraju brak kao zajednicu muškarca i žene, "kulturu života" i obrazovanje utemeljeno na kršćanskom moralu,

17.6.2020.
10:27
Patrik Macek/Pixsell
Play ponuda

GLAS je u srijedu ocijenio da Hrvatska biskupska konferencija (HBK) u svojoj predizbornoj poruci ponovno navodi vjernike za koga da glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima, odnosno za HDZ.

"Hrvatska biskupska konferencija ni za ove izbore nije razočarala pa je vjernicima pred službeno otvaranje kampanje dala detaljne upute o tome kako trebaju glasati", navodi se u priopćenju GLAS-a.

Image
BISKUPI IMAJU PORUKU ZA BIRAČE: /

'Kad netko ostane kod kuće i ne ide na biralište, taj čini grijeh'

Image
BISKUPI IMAJU PORUKU ZA BIRAČE: /

'Kad netko ostane kod kuće i ne ide na biralište, taj čini grijeh'

Iz HBK-a upućuju građane da glasaju za opcije koje zagovaraju brak kao zajednicu muškarca i žene, "kulturu života" i obrazovanje utemeljeno na kršćanskom moralu, a ovoga puta na popisu se našlo i zagovaranje neradne nedjelje.

'Koristili epidemiju za dodvoravanje'

"Kako je HDZ baš prigodno nedavno oblijepio Hrvatsku plakatima na tu temu, jasno je koga biskupi imaju na umu. Kao što smo već upozoravali, HDZ je koristio epidemiju koronavirusa da bi se dodvoravao i izlazio u susret Crkvi, a sada se, naravno, usluga vraća", stoji u priopćenju.

Nije slučajno zabrana rada nedjeljom bila na snazi za sve, osim za vjerska okupljanja, niti to što Vlada nije pozvala Crkvu na solidarnost i štednju.

"S obzirom na to da nam je svima sve jasno, bilo bi najbolje da se HBK prestane sramiti i jednostavno vjernicima kaže ono što zapravo želi reći: 'Glasajte za HDZ'", kaže GLAS u priopćenju.

Play ponuda
Play ponuda