UNOSAN POSAO

GENERAL GOTOVINA ŠIRI BIZNIS: Od Šibensko-kninske županije zatražio proširenje koncesije za uzgoj tune

Gotovinina tvrtka planira povećanje kapaciteta uzgoja tune sa 600 na 900 tona godišnje, a za što je od Šibensko-kninske županije zatražila dozvolu za proširenje koncesije

Tvrtka Pelagos net farma u suvlasništvu generala Ante Gotovine zatražila je od Šibensko-kninske županije povećanje obuhvata koncesije za uzgoj tuna u akvatoriju južno od otoka Balabre na području Općine Murter-Kornati. Tvrtka planira povećanje kapaciteta uzgoja sa 600 na 900 tona tune godišnje, piše ŠibenikIN.

Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o davanju koncesije na dnevnom je redu Županijske skupštine zakazane za sljedeću srijedu.

GENERALSKI BIZNISI: Koliko su zaradili Gotovina, koliko Čermak, a koliko Norac

Povećanje koncesije u skladu s propisima

“Povećanje obuhvata koncesije u skladu je s lokacijskom dozvolom i studijom o utjecaju na okoliš, a s obzirom da nije veće od 50 posto prihvatljivo je za provedbu”, kazala je za ŠibenikIn Jadranka Fržop, pročelnica županijskog Odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj.

Prvotnim ugovorom o koncesiji Gotovinina tvrtka dobila je obuhvat koncesije od 126.000 kvadrata, odnosno koncesijsko polje predviđeno za 8 okruglih kaveza, a maksimalni kapacitet bio je do 600 tona godišnje. Novi zahtjevom traže povećanje obuhvata koncesije na 179.200 kvadrata kako bi koncesijsko polje imalo 12 okruglih kaveza i kako bi se maksimalni kapacitet uzgoja sa dosadašnjih 600 tona povećao na 900 tona godišnje.

GOTOVINI SE RIZIK ISPLATIO: Zarada mu i dalje raste, u džep pospremio 6,9 milijuna kuna

Povratak na Net.hr