Gotovina zapalio svijeću i poslao snažnu poruku u povodu Dana sjećanja

‘Bili smo svjedoci nečega u prošlosti zbog čega nismo bili sretni. Trebamo naučiti da oprostiti nečiju pogrešku nije slabost nego snaga. Samo jak čovjek može oprostiti, ne i zaboraviti. Onaj drugi, nasuprot, mora biti spreman taj oprost prihvatiti’, poručio je Ante Gotovina dodajući da ne zna hoće li danas biti u Vukovaru ili Škabrnji.

“Postoje važni dani u životu jedne nacije i demokracije kao što je sutrašnje obilježavanje dana sjećanja na vukovarske žrtve. Tu ne smije biti politike i svi trebamo biti jedinstveni te s dostojanstvom i dužnim poštovanjem odati počast žrtvama Vukovara. Isto je tako s Danom domovinske zahvalnosti ili Danom pobjede. Moramo cijeniti ljude i žrtvu svih onih koji su dali svoje živote i svoje zdravlje, a pobjeda nam je omogućila neovisnost i slobodu. To su temelji hrvatske državnosti na kojima gradimo budućnost onakvu kakvu svi želimo”, rekao je Ante Gotovina u ponedjeljak navečer prilikom boravka u Pleternici gdje je sa mještanima zapalio svijeće za sve stradale javlja 034portal.hr.

Bit će na misi za poginule branitelje

Gotovina je istaknuo kako još uvijek ne zna hoće li u utorak biti u Vukovaru ili Škabrnji, ali će sigurno biti na misi za sve poginule branitelje.

Trebamo naučiti da oprostiti nečiju pogrešku nije slabost nego snaga

“I demokracija i sve ono što ide s njom je proces, nikad događaj. Bili smo svjedoci nečega u prošlosti zbog čega nismo bili sretni. Trebamo naučiti da oprostiti nečiju pogrešku nije slabost nego snaga. Samo jak čovjek može oprostiti, ne i zaboraviti. Onaj drugi, nasuprot, mora biti spreman taj oprost prihvatiti. Postoje još uvijek emocije, ali uvjeren sam da naši ljudi to shvaćaju”, rekao je Gotovina.

Povratak na Net.hr