Gase se dnevne novine 21. stoljeće

Zbog navodnih problema s tiskarom Vjesnik, tvrtka Miran dan d.o.o., koja je izdavač dnevnih novina 21. stoljeće, donijela je odgodu izlaska sljedećeg broja.

11.2.2013.
11:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Sa žaljenjem moramo objaviti da smo bili primorani odgoditi izlazak sljedećeg broja dnevnih novina 21. stoljeće. Na donošenje takve odluke prisiljeni smo zbog neobjašnjivog ponašanja tiskare Vjesnik dd, koja nam je inicijalno dogovorenu cijenu tiska bez obrazloženja i utemeljenih razloga povećala više od tri puta. Pod takvim uvjetima projekt ne može biti profitabilan i održiv te je, nažalost, jedina moguća i odgovorna odluka odgađanje izlaska sljedećeg broja'', izjavio je vlasnik i direktor projekta Marjan Jurleka putem priopćenja.

U priopćenju se ne spominje kada će list početi ponovno izlaziti, a neslužbeno se doznaje da će daljnja sudbina 21. stoljeća biti poznata tek sljedeći tjedan.

Iz Uprave tiskare Vjesnik d.d. za Danas.hr su poručili kako su svoju uslugu tiska izvršili ''kvalitetno, na vrijeme i prema izdanim narudžbama izdavača novina Miran dan''.

''Cijena tiska je obračunata prema važećim standardima, prema potpisanom ugovoru. Kako je tvrtka Miran dan kao izdavač dnevnog lista 21. Stoljeće preuzela obvezu nabavke papira, a Vjesnik d.d. nabavku ostalog repromaterijala, razvidno je da papir za tisak novina od strane izdavača nije osiguran, kao i financijska sredstva za podmirenje dospjelih obveza za tisak dnevnih novina 21. Stoljeće, koja na današnji danas iznose 1,7 milijuna kuna, dok je ukupno dug negdje oko 2,5 milijuna kuna. Cijena tiska je dogovorena na bazi 100.000 primjeraka dnevno, ali je nažalost tržište odlučilo da se novine tiskaju u nakladi cca 20.000 primjeraka što značajno poskupljuje proizvod.

Dakle, nikakvog drastičnog poskupljenja cijene tiska nije bilo, već se fakturiralo slijedom potpisano ugovora u krajem prošle godine'', stoji u priopćenju Vjesnika za Danas.hr.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali