BIVŠA MINISTRICA

GABRIJELA ŽALAC POMAŽE U HDZ-OVOJ PREDIZBORNOJ KAMPANJI: ‘Uvijek sam tu na terenu, to je moja obveza’

Bivša ministrica Gabrijela Žalac pomaže HDZ-u u kampanji i smatra da je poslijeizborna suradnja HDZ-a s Domovinskim pokretom ‘jedna od izvjesnih mogućnosti’

I bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijela Žalac, aktivno sudjeluje u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji.

“Apsolutno, apsolutno. Evo, tu sam uvijek na terenu s kolegama kandidatima, što god treba. Mislim da je to i moja obveza”, rekla je Žalac za televiziju N1.

DONOSIMO 6 SCENARIJA: Hoće li se HDZ odreći Plenkovića ako će morati i mogu li ljevičari koji rapidno rastu pomoći Bernardiću

‘Naši kandidati zaslužuju mandate kao i prije četiri godine’

Žalac je uvjerena u pobjedu HDZ-a, kao i prije četiri godine.

“Zaista mislim da i samom kampanjom i obilaskom terena naši kandidati zaslužuju dobiti mandate kao i na prošlim parlamentarnim izborima i da će HDZ biti pobjednik”, rekla je.

Ne očekuje da će Domovinski pokret ugroziti pobjedu HDZ-a na izborima.

“Ja sam mišljenja da su svi koji se sada nalaze na listama Domovinskog pokreta na listama HDZ-a osvojili gradonačelničke mandate, saborske, a i europske tako da mislim da apsolutno nema tu nikakve štete”, rekla je Žalac.

STRUČNJACI ANALIZIRALI REZULTATE ANKETE PO JEDINICAMA: ‘Škoro je ovdje iznenadio, a u jednoj izbornoj jedinici vidi se rascjep HDZ-a’

‘Suradnja s Domovinskim pokretom je izvjesna mogućnost’

Također smatra da je poslijeizborna suradnja HDZ-a s Domovinskim pokretom “jedna od izvjesnih mogućnosti”. Kaže i da nije razočarana što se nije našla na izbornoj listi.

“Ne, nisam ništa zamjerila, to je naš dogovor. Nisam razočarana. Ja sam bila kandidatkinja 2016. godine za Sabor, pa nisam bila na listi, tako je i 2020. Mislim da mi nekako Sabor nije moja ambicija. Vidjet ćemo što i kako će se sad događati u sljedećih nekoliko mjeseci. Nemam ambiciju biti u Vladi, imam neke druge ambicije, ali neka vrijeme odradi svoje”, kazala je.

POLITIČKI TAJNIK ŠKORINE STRANKE OTKRIO ŠTO TOČNO TRAŽE ZA KOALICIJU S HDZ-OM: ‘To je uvjet iznad svih uvjeta’

Povratak na Net.hr