FURIO RADIN: / 'Nacionalni stožer je postavila politika i sada će ga iskoristiti, to je dio političke igre'

'Dao bih prolaznu ocjenu radu stožera koji je prvenstvo dao struci, a politika će to iskoristiti - iskorištavala je, iskorištava i iskoristit će', ocijenio je Radin

18.5.2020.
10:18
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nezavisni zastupnik talijanske nacionalne manjine i potpredsjednik Sabora Furio Radin izjavio je danas kako će politika iskoristiti rad Nacionalnog stožera civilne zaštite te da je to dio političke igre.

Radin je, gostujući u Novom danu N1 televizije, rekao kako će svi reći da im datum izbora odgovara, iako on smatra da su nekima preuranjeni, a nekima zakašnjeli. Kaže da je trenutno nemoguće reći tko ima veće izglede, HDZ ili SDP.

'Svaka koalicija je nestabilna'

"Na kraju je jedino bitno da jedna strana može zaustaviti vladu... Svaka koalicija je nestabilna... Pobornik sam koalicija koje nemaju većinu jer stranke postaju bahate i rade što žele. Podržavao sam velike i jedva sklopljenje koalicije", rekao je.

Kaže kako su prebjezi ili žetončići dio današnje politke. "Padom ideologije nastala je situacija u kojoj je moguće ići iz jedne u drugu koaliciju, a da ne padne svijet. Nekad je to bilo nezamislivo", kazao je Radin.

Komentirao je Zakon o obnovi Zagreba te kaže kako je na strani onih koji kažu da je odavno trebalo financijski intervenirati. "Potres je bio šokantan... Te male štete upropaštavaju, unazađuju život ljudi. Manjine su, i sama riječ kaže, male. Svi se slažu da bi financije za obnovu Zagreba trebale biti usvojene", kazao je Radin.

'Prioritet treba dati ljudima koji su stradali'

Osvrnuo se i na prosvjed oporbe koja je jučer započela akciju na Trgu sv. Marka. Bune se protiv raspuštanja Sabora prije nego li se donese zakon o obnovi. Radin kaže kako je pobornik dijaloga, a prosvjed također smatra dijalogom, prenosi N1.

"Mali broj ljudi ispred Sabora ne odražava pravu sliku. Prioritet treba dati ljudima koju su stradali, a stranke imaju svoju logiku - da izaberu trenutak koji će njima biti najpovoljniji da izađu na izbore, neovisno o tome tko je na vlasti", kaže Radin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Italija ima u fokusu političku situaciju jer je zemlja gdje svaka stvar, pa i manje ozbiljna od krize zbog koronavirusa, izaziva široke političke debate i prigovore. Italija se polako uzdiže, od danas pa do kraja srpnja će se postepeno otvarati sve, ako neće doći do novih epidemioloških kriza. Uzdiže se moral, ali još uvijek je pod šokom", rekao je.

'Politika iskorištava Stožer'

Za Nacionalni stožer kaže kako ga je postavila politika, dok je regionalne postavila regionalna politika. "To je jedna činjenica. Druga činjenica je, da po broju žrtava i zaraženih, stožer je radio dobro, s usponima i padovima. Dao bih prolaznu ocjenu radu stožera koji je prvenstvo dao struci, a politika će to iskoristiti - iskorištavala je, iskorištava i iskoristit će, to je dio političke igre", zaključio je Radin.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Pandora Aroma Difuzer za raspršivanje eteričnih ulja
458kn539kn
Raspršuje vaša omiljena eterična ulja te mijenja boju.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali