FUCHS: / 'Za očekivati je da će od ponedjeljka polovica županija biti na online nastavi'; Otkrio je i što će biti sa školama u Zagrebu, ali i s praznicima

Pratit ćemo situaciju i vidjeti hoće li se to nakon uskrsnih praznika produljiti ili će se situacija popraviti.

25.3.2021.
12:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao je danas kako je za očekivati da će u ponedjeljak polovica županija biti na C modelu nastave, odnosno online. Pojasnio je da to znači da na online nastavu prelaze svi osim razredne nastave, 1. do 4. razreda osnovne škole, i maturanata, javlja N1.

"Pratit ćemo situaciju i vidjeti hoće li se to nakon uskrsnih praznika produljiti ili će se situacija popraviti. Ako izuzmemo Zagreb iz ukupnog broja pozitivnih, onda ovih 10 županija ima ukupni broj 726 pozitivnih u odnosu na 106 iz ostalih deset županija. To govori da je incidencija različita i zato postoji pristup da pratimo situaciju i da županije prelaze na modele po potrebi", dodao je.

Što će biti sa Zagrebom?

Istaknuo je da se u Gradu Zagrebu već radi po različitim modelima, od škole do škole, a ako bi brojevi ostali ovako visoki po incidenciji kao zadnjih par dana, onda bi i Zagreb prešao na C model. Odluku će donijeti sutra.

Praznike neće produljiti

Jedinstveni je stav Vlade i Ministarstva, kaže Fuchs, da nema alternative nastavi licem u lice, no zbog očuvanja zdravlja moraju pristupati prema modelima ovisno o situacijama u županijama. Rekao je da se praznici neće produljivati jer bi to značilo da je potrebna nadoknada.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali