SPOR OKO UPUTA

FUCHS PORUČIO DIVJAK DA BOLJE PROČITA UPUTE: ‘Nijedan pacijent ne bi htio ići doktoru koji je cijeli studij završio online, bez pacijenata’

Ministar Fuch poručio Divjak da bolje pročita upute: ‘Mislim da nijedan pacijent ne bi htio ići doktoru koji je cijeli studij završio online, bez pacijenata’

Nakon što je bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak jučer izrazila čuđenje prijedlogom HZJZ-a da se na Sveučilištima, Veleučilištima i fakultetima održava klasična nastava, danas je aktualni ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao da bi Divjak trebala malo bolje pročitati upute, javlja N1.

“Sve je realno napisano, treba znati čitati i vidjet ćete da uredno piše da se primjenjuju epidemiološke mjere…, a piše i da su sveučilišta, fakulteti, veleučilišta dužni sukladno mogućnostima osigurati nastavu poštujući epidemiloške okvire… Slažemo se da je klasični oblik izvođenja nastave sa svih aspekata bolji za stjecanje znanja. Ako to nije moguće, to će fakulteti organizirati u grupama ili kako budu mogli.

Ne može se cijeli studij prebaciti na online, bez akreditacije. Mislim da nijedan pacijent ne bi htio ići doktoru koji je cijeli studij završio online, bez pacijenata”, rekao je Radovan Fuchs, te dodao da nitko neće hodati s metrom po fakultetima.

FUCHS POTVRDIO – BIT ĆE SANKCIJA ZA ONE KOJI U ŠKOLE NE BUDU NOSILI MASKE: Mjera neće biti ista za učenike i nastavnike

DIVJAK SE OKOMILA NA HZJZ ZBOG UPUTA ZA FAKULTETE: ‘Ne mogu vjerovati što sve tamo piše’; A evo što tamo piše…

Sankcije za nenošenje maski

Fuch je objasnio da će ravnatelji primjenjivati modele koji su mogući u njihovim školama. “Neke su zagrebačke škole toliko opterećene da se distanca od dva metra ne može ispoštivati, i u njima je teško održavati distancu. I tu se mora ići u turnuse, cijepanje razreda. 40 posto škola u Hrvatskoj ne ide u jednoj smjeni u školu, oni moraju pronaći način kako se organizirati.

Ne propisujemo mjere za cijelu državu, jer kada bi rekli da se razredi moraju cijepati, onda bi se i onaj razred od 10 učenika u Visu morao cijepati”, kazao je Radovan Fuchs.

“Za nenošenje maski nismo propisali sankcije, nismo policijska država, ali ako učenik ne nosi masku radi prekršaj za odredbu koju je ravnatelj propisao. Učitelji koji odbijaju nositi maske mogu doći u situaciju da ravnatelj kaže da remete radnu disciplinu. No oni mogu nositi i vizir”, rekao je Radovan Fuchs.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr