banner

U POTRAZI ZA MIROM

FRONTMEN INICIJATIVE ‘NAROD ODLUČUJE’ OSTAVIO SVE I OTIŠAO U SAMOSTAN: Je li došlo do raskola s Markić?

Nakon što je nestao iz javnosti i izašao iz inicijative ‘Narod odlučuje’, čelnik inicijative Zvonimir Troskot navodno se povukao na duhovne vježbe u samostan

Zvonimir Troskot, mladi obraćenik, poznat kao čelnik inicijative “Narod odlučuje”, koja je pokušala pokrenuti referendum o izmjenama izbornog sustava, nestao je iz javnosti prije nekih osam mjeseci te potom izašao iz inicijative. Navodno se povukao na duhovne vježbe u samostan, piše Večernji list.

Naime, Troskot je 20. prosinca 2018. godine na izvanrednoj skupštini udruge “Narod odlučuje” podnio ostavku, zajedno sa Sanjom Bilač i Marijom Burazer koje su bile članice Upravnog odbora.

“Povlačim se iz privatnih razloga, no valja naglasiti da su bile nepremostive prepreke i nesuglasice u samoj inicijativi. Konkretno mislim na samoinicijativne javne nastupe nekih osoba iz osnivačkog odbora inicijative ‘Narod odlučuje'”, napisao je u svom izvješću Troskot.

Problem s Markićkom

Nagađa se da je glavni problem izbio sa Željkom Markić koja promociju referenduma nije željela prepustiti mlađima, pa se Troskot osjećao izigran, piše Večernji list.

Troskot se potom navodno povukao u samostan na duhovne vježbe kako bi se rehabilitirao te ponovno pronašao duhovni mir.

Raskol oko referenduma

Navodno je raskol među katoličkim udrugama, koji se nalazi u pozadini Troskotova nestanka, nastao još za vrijeme pokretanja referenduma o izlasku iz Istanbulske konvencije.

Dok su jedni, Crkva i zaklada Rhema, smatrali da treba ići s jednim, svjetonazorskim pitanjem, dakle protiv Istanbulske konvencije, te da se u prvi plan istaknu nova lica, ekipa oko Željke Markić odlučila je usmjeriti snage na promjenu izbornog sustava te formalno istaknula Troskota koji je, inače, regrutiran iz molitvene zajednice Srce Isusovo.

Markić negira raskol

Sama Željka Markić rekla je za Večernji list da nema raskola.

“Zvonimir je dobro odradio svoj posao i izišao iz udruge. Nema nikakvih raskola, razne udruge bave se raznim temama. Prvi put čujem za takve informacije”, rekla je Markić koja smatra da tvrdnje o podjelama rezultat skorih izbora za Europski parlament i podmetanja stranaka kojima “Narod odlučuje” nije sklon.

Povratak na Net.hr