FRCALE ISKRE U 'OTVORENOM': / Bačić i Hasanbegović se posvađali oko manjina, a Raspudić i Benčić zbog prava na pobačaj

Image

Povela se žustra rasprava nakon što je Hasanbegović izjavio da je Plenković SDP učinio bespotrebnim

6.7.2020.
23:55
Play logo

U večerašnjem HRT-ovom "Otvorenom" komentirali su se sinoćnji rezultati parlamentarnih izbora kao i prioriteti buduće Vlade. Gostovali su Branko Bačić iz HDZ-a, Nino Raspudić s Mostove liste, Sandra Benčić iz Možemo, Zlatko Hasanbegović iz Domovinskog pokreta, Emil Daus iz IDS-a i Furio Radin, zastupnik talijanske manjine.

shimmer fallback
shimmer fallback

Povela se žustra rasprava nakon što je Hasanbegović izjavio da je Plenković SDP učinio bespotrebnim jer je značajan dio lijevog biračkog tijela u njemu dobio svog autentičnog predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUPOVAC MINISTAR U NOVOJ VLADI? /

'Bilo je takvih ponuda. Sada su ključne dvije stvari'

Svađa Bačića i Hasanbegovića

shimmer fallback
shimmer fallback

"Pojam manjina je smokvin list iza kojeg se kriju ta dva konkretna zastupnika", rekao je Hasanbegović misleći pritom na Radina i šefa SDSS-a Milorada Pupovca. Bačić se osvrnuo na dogovor HDZ-a s manjinama pa rekao: "Hasanbegoviću bih zaželio dobro jutro. Jučer su bili izbori. HDZ je pobijedio. Budućnost naše koalicije je vidljiva u vrhunskoj pobjedi na izborima. Birači su podržali već tu koaliciju."

Okršaj Raspudića i Benčić

Hasanbegovićeva i Bačićeva svađa nije bila jedina u studiju "Otvorenog" jer se emisija nastavila verbalnim okršajem Nine Raspudića i Sandre Benčić. Razlog je bila Raspudićeva izjava o pravu na pobačaj silovanih žena. Benčić je prvo rekla da platforma Možemo nikada neće surađivati s HDZ-om jer je to stranka koja je na sudu osuđena kao kriminalna organizacija te dodala da neće surađivati s ekstremnom desnicom.

"Vaše riječi ne straše ljude", poručila je Benčić Raspudiću i dodala da pritom misli da je objektivizirao silovane žene te da smatra da i Hasanbegović riječima plaši ljude. Raspudić joj je uzvratio pa rekao da se tragedijom silovanih žena koristi na degutantan način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da mi predstavljamo nekakav normalan, civiliziran hrvatski svijet, a da ste vi jedna ekstremna, lijeva, totalitarna stranka", kazao je Nino Raspudić Sandri Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radin odgovorio Hasanbegoviću

IDS-ov Emil Daus kazao je da neće u koaliciju s HDZ-om i rekao da bi sigurno svima bilo zanimljivo i zanimljivo te dodatnu težinu i vrijednost dalo da IDS bude u koaliciji. Kazao je da IDS ne može prevariti svoje birače jer "kad birači u Istri glasaju za IDS, znaju točno za što glasaju, a jedna od tih točaka je da ne koaliraju s HDZ-om".

shimmer fallback
shimmer fallback

U vezi projektne suradnje, rekao je da to ovisi o projektu, zakonu i situaciji. Zlatko Hasanbegović kazao je da IDS stvara pričuve za većinu u Pupovčeve i Radinove ucjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi se samo razbacujete riječima! Kad vi surađujete s nekim, onda su to pregovori! Kad mi surađujemo s nekim, onda je to trgovina", odgovorio je Radin Hasanbegoviću.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo