POPUCALI PROZORI, ZIDOVI...

FOTOGRAFIJE ČITATELJA NET.HR-a: Pogledajte kakve su posljedice potresa u Splitu

Čitatelji Net.hr-a javljaju o posljedicama jakog potresa koji je nešto prije 14 sati pogodio splitsko područje.

U Splitu je zavladala panika, Zbog straha od ponovnih podrhtavanja Splićani i mještani okolnih mjesta izašli su na ulice. Neki dijelovi grada Splita ostali su bez struje, popucali su prozori na zgradama i školama, za sada nije poznato kolika je materijalna šteta nastala, a prema dosadašnjim informacijama nema ljudskih žrtava.

Fotografije štete koju je izazvao potres šaljite nam na vijesti@portal.net.hr

Potres u Splitu

Popucali zidovi, polomljene pločice…

Iako nije zabilježena veća materijalna šteta, čitateljca Net.hr-a poslala nam je fotografije koje dokazuju koliko je potres, koji ne nešto prije 14 sati pogodio splitsko područje, bio snažan.

Na fotografijama su vidljive pukotine na zidovima i stropu, kao i polomljene pločice na zidu.

Iako nije zabilježena veća materijalna šteta, na velikom broju viših zgrada popucali su prozori, a čitatelji javljaju kako je zabilježena i manja materijalna šteta u vidu razbijenih staklenih predmeta, koji su padali sa stalaža.

 

Epicentar potresa magnitude 4,6 bio je kod Slatina na otoku Čiovu, a osim u Splitu osjetio se i u Sinju, Omišu te na otoku Braču. Prema riječima očevidaca, treslo se oko 20-30 sekundi, a osjetilo se do Sarajeva.

Dio stanara iz viših zgrada izašao je iz svojih stanova i poslovnih prostora na trgove i ulice u strahu od novog potresa.

 

Popucali prozori

Snažan potres koji je pogodio područje Splita prouzročio je pucanje stakla na velikom broju stambenih zgrada, poslovnim objektima, školama…

Zbog straha od ponovnog podrhtavanja tla kući su pušteni i učenici nekih splitskih škola koji su u trenutku potresa bili na nastavi, bila je to preporuka gradonačelnika Ive Baldasara koji je dao preporuku da se popodnevna nastava ne održi već da se djecu pošalje kući.

Fotografije štete koju je izazvao potres šaljite nam na vijesti@portal.net.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr