HIT NA TWITTERU

FOTOGRAFIJA JEDINOG BANKOMATA U SABORU ZAINTRIGIRALA JAVNOST: ‘Je li prilagođen potrebama korisnika, ili?’

Fotografija sučelja bankomata u Saboru izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama

Novinar N1 televizije Hrvoje Krešić na Twitteru je objavio fotografiju sučelja, kako je napisao, jedinog bankomata smještenog u Saboru.

Kako se vidi, najmanji iznos koji klijent banke može podignuti jest 800 kuna, dok je najveći iznos vrtoglavih 5000 kuna, odnosno daleko više od hrvatskog minimalca, toliko spominjanog u posljednje vrijeme. Krešić se pritom upitao je li bankomat prilagođen potrebama korisnika, aludirajući na plaće saborskih zastupnika. Inače, radi se o bankomatu Privredne banke Zagreb.

“A sad malo plitkog populizma: ovo je sučelje jedinog bankomata u Saboru, najniži iznos za isplatu je 800 kuna, opcija “drugi iznos” ne postoji. Je li bankomat prilagođen potrebama korisnika, ili?”, napisao je Krešić na Twitteru.

Fotografija je izazvala val reakcija na društvenim mrežama, a istu informaciju na Twitteru je objavila i novinarka Sandra Bartolović.

“Najmanji iznos koji se može podignuti na bankomatu u Saboru je 800 kuna. S gnušanjem sam odbila ponudu”, stoji u tweetu.

Ipak, drugi korisnici Twittera otkrivaju kako ovo nije jedini takav slučaj u Hrvatskoj. Novinarka N1 Televizije Nataša Božić napisala je da njezin prijatelj isto tako na bankomatu PBZ-a, ali na drugoj lokaciji, nije mogao podignuti iznos manji od 800 kuna.

Kako se može iščitati iz odgovora Zorana Kureljušića, inače jednog od direktora PBZ-a, radi se o pogrešci banke te će iznosi na PBZ bankomatima 15. prosinca biti vraćeni na prethodnu verziju.

Naime, riječ je o tome da neki bankomati imaju pogrešku pa se korisnicima koji nemaju račun u njihovoj banci kao najmanja opcija doista pojavljuje iznos od 800 kuna.

Navečer se o svemu oglasila i saborska služba za medije o čemu opširnije možete pročitati OVDJE

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr