MULJ IZBIJA U MORE

[FOTO, VIDEO] POSLJEDICE JAKE OLUJE U NOVOM VINODOLSKOM: Inače kristalno čiste morske uvale postale su potpuno smeđe

Obilna kiša koja je padala gotovo cijelu noć i dan na području Kvarnera izazvala je poplave, a najteže stanje je zabilježeno u Crikvenici i Novom Vinodolskom, gdje su bile zatvorene za promet poplavljene ceste. Kao posljedica jakog nevremena, u more oko Novog Vinodolskog izlijeva se ogromna količina mulja.

Posljedice jakog nevremena koje je jučer najteže pogodilo dio Kvarnera (Crikvenicu, Senj, Krk, Cres) te dio unutrašnjosti Hrvatske izazvalo je poplave i probleme u prometu. No, iako se vrijeme u međuvremenu smirilo, stanovnike Novog Vinodolskog iznenadila je velika količina mulja koja se iz okolnih izvora izlijeva u more.

Čitatelj Net.hr-a nam je poslao fotografije i snimku na kojima se vidi kako inače kristalno čiste uvale u Novom Vinodolskom postaju u potpunosti smeđe i muljevite. Mještani s kojima smo razgovarali otkrivaju kako je na ovom mjestu, između Novog Vinodolskog i Povila, ovog ljeta uređena plaža. “Za potrebe plaže mljeli su kamen i nasipali uvalu, a nevrijeme je to sada sve odnijelo”, kažu. Uređeno je gotovo 50 metara plaže, a nakon oluje nije ostalo gotovo ništa.

Prema neslužbenim podacima, u Crikvenici su pale 183 litre kiše po četvornom metru, a tijekom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65.

Tako se u Crikvenici izlio iz korita potok Dubračina te poplavio okolno područje. Pod vodom je bilo cijelo glavno gradsko parkiralište uz more, kao i drugi dijelovi najužeg centra.

Voda je prodrla i u gradsku sportsku dvoranu te osnovnu školu. Poplavljene su i neke privatne kuće, a samo tijekom jutra vatrogasci su obavili četrdesetak intervencija.

U Novom Vinodolskom je zbog velike količine vode bila zatvorena cesta Bribir-Novi Vinodolski u zoni trgovačkih centara.

Zbog velike štete koju su izazvale poplave u tom gradu, jučer je u Novom Vinodolskom bio i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je na upit novinara u Kraljevici o sve češćim pojavama poplava, kazao kako je upoznat sa situacijom u Novom Vinodolskom te kako se tamo nakon vrlo obilnih oborina događaju poplave. “Tamo treba proširiti korito rječice Ričine, a taj projekt pripremaju Hrvatske vode”, poručio je Butković.

NOVI PROBLEMI ZBOG OBILNE KIŠE: Meteorolozi izdali crveni alarm, poplave u Crikvenici i Novom Vinodolskom, srušeni rekordi na Rabu i u Poreču

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr