VELIKI PROBLEMI

[FOTO, VIDEO] Kaos nakon obilne kiše u Rijeci: Potopljen centar grada, brojni auti ostali zarobljeni u vodi, na Platku pada snijeg

Obilna kiša koja danas pada u Rijeci izazvale je ozbiljne probleme u prometu – potopljen je centar grada, a na terenu su brojne vatrogasne ekipe, javlja Novi list.

Zvonimirovom ulicom slijeva se bujica, a najgore je stanje na Mlaki gdje je na ulicama barem dvadesetak centimetara vode i automobilima se može proći samo na vlastitu odgovornost.

Mnogi su automobili i ostali na cesti.

Kako javlja portal Rijeka danas, poplavljen je i trgovački centar Tower.

Kako se doznaje iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, najviše je intervencija, ispumpavanja vode iz nekoliko poslovnih prostora i podruma, bilo na području Sušaka, a najviše poziva bilo je oko 18 sati.

Po riječima vatrogasaca, nakon 20 sati stanje je bolje i smiruje se.

Kiša je danas u Rijeci počela padati prijepodne, a pojačala je negdje iza 16 sati.

Meteoalarm je danas za područje Rijeke izdao narančasto upozorenje i najavu obilne kiše, te bujične poplave, odnosno jaku buru s mjestimično olujnim udarima.

Isto je upozorenje za Rijeku na snazi i sutra, a vjetar bi trebao još malo pojačati.

Sa zahladnjenjem u večernjim satima, kiša je u gorju brzo prešla u snijeg. Jak snijeg pada na Platku, a u višim dijelovima već dolazi do stvaranja pokrivača, javlja Istramet.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr