FOTO: / Snijeg i led okovali cijelu Hrvatsku

shimmer fallback

Novi snježni prekrivač zabilježen je diljem središnje Hrvatske, a najviše ga je palo na području Križevaca. Promet se odvija otežano i u Dalmaciji zbog kiše i poledice.

5.1.2010.
11:26
Play logo

Promet se zbog snijega odvija otežano u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su kolnici mokri i skliski od kiše u Dalmaciji. Ponegdje ima i ugaženog snijega, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Hrvatski autoklub upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da ne kreću na put bez zimske opreme. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama kroz gorja, duž Ličke magistrale (D 1), te na širem području Gračaca i Obrovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu većini cesta u gorskom dijelu Hrvatske.

Tijekom dana očekuje se oblačno vrijeme, na Jadranu s kišom, a u kopnenom području snijegom, dok je u Lici i Slavoniji mjestimice moguća i kiša, koja se može smrzavati na tlu.

Obilnije oborine očekuju se na sjevernom Jadranu, u sjevernoj Dalmaciji, Gorskom kotaru i Lici, a vjetar će biti slab, u Slavoniji do umjeren istočnjak i jugoistočnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na većem dijelu Jadrana puhat će umjereno, ujutro i jako jugo, a na sjevernom Jadranu će već prijepodne okrenuti na slabu do umjerenu, podno Velebita mjestimice jaku buru i istočnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura zraka u unutrašnjosti između -2 i 2, na sjevernom dijelu Jadrana od 5 do 9, na južnom od 9 do 13°C.

Prethodni članak:

arti-201001040491006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo