Play ponuda

FOTO: / Beskućnica pala u nesvjest pred Bandićem!

shimmer fallback

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je majku četvero djece koja živi u automobilu po parkiralištima.

6.12.2010.
19:26
Play ponuda

Gradonačelnik Bandić je 39-godišnjoj I. M. osigurao trajan smještaj u gradskom prihvatilištu u Kosnici. "Djeca ne smiju biti na hladnoći i ulici, a u Zagrebu svatko može dobiti topli obrok i krov nad glavom", rekao je Bandić.

Uz gradonačelnika, I. M. su posjetile i pročelnica gradskog ureda za socijalnu skrb Višnja Fortuna i Andrijana Filjak, voditeljica Centra za socijalnu skrb Sesvete. Na pitanje kako je Centar mogao dozvoliti da djeca tri godine žive u automobilu na ulici, voditeljica je navode opovrgnula, te dodala da su se trudili osigurati smještaj ženi i njenoj djeci, ali ih je I. M. svaki put odbila.

To je objasnila i sama I. M., koja je pojasnila da u Caritasovu domu ne želi živjeti zbog loših međuljudskih odnosa, a da iz Zagreba, unatoč ponudama koje je za smještaj dobila nakon objave njene priče u medijima, također ne želi otići.

"Osim 2.600 kuna primala sam i jednokratne pomoći u iznosima od po 1200 kuna i u Centru bi mi novac dali svaki puta kada bih to tražila", otkrila je 39-godišnjakinja. Dobivala je i pakete hrane, te ima pravo na prehranu u pučkoj kuhinji.

Otkrila je i kako s djecom nije živjela tri godine u automobilu, već da je sedam mjeseci živjela s jednim čovjekom na Žitnjaku, koji joj i sad čuva djecu.

Play ponuda
Play ponuda