Filipović je poručio kako on od početka nudi rješenja te zagovara transparentost na najvišoj mogućoj razini

Kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović rekao je u srijedu da je sadašnja predizborna kampanja već dovoljno prljava te očekuje takav i nastavak.

"Ova kampanja je već dovoljno prljava od samog početka i očekujem samo nastavak te prljave kampanje", rekao je Filipović novinarima nakon predstavljanja izbornog programa upitan kakvu kampanju očekuje u iduća dva tjedna. Poručio je i kako on od početka nudi rješenja te zagovara transparentost na najvišoj mogućoj razini.

"Vidjeli ste da nisam dobio podršku nijednog od mojih protukandidata kada govorim npr. o uključivanju oporbe u nadzor javnih natječaja zato što svi moji protukandidati imaju određena opterećenja. Već su u 'talu', već su radili s Gradom Zagrebom, radili stvari koje se ne smiju raditi i zato nitko od njih ne podupire takav moj pristup", rekao je.

'Tomašević godinama prima milijunske donacije iz inozemstva'

"Tomislav Tomašević godinama prima milijunske donacije iz inozemstva. Govori da je bio konzultant u 40-tak svjetskih zemalja, a ja ga pitam u kojim zemljama i što si radio, gdje si bio - on ne odgovori ništa.

Jasno je da je nekome kome su plaću plaćali inozemni izvori itekako opterećen da ne može govoriti o transparentnost", kazao je.

Istaknuo je i kako će učiniti sve da transparentnost u gradu bude na najvećoj mogućoj razini. "Svaka stavka mog životopisa je u potpunosti provjerljiva za razliku od stavki Tomaševića čiji je životopis pun rupa. Bilo bi dobro da on te stvari objasni", rekao je.