UVJEREN U POBJEDU

FILIPOVIĆ TOMAŠEVIĆA USPOREDIO SA SINČIĆEM: ‘Ovom gradu ne treba populizam’

Filipović je uvjeren da će ući u drugi krug te je zadovoljan posljednjim rezultatima ankete

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović naveo je kako je od objave njegove kandidature objavljen i niz lažnih vijesti kojima mu se pokušalo naštetiti.

“Od mog predstavljanja mogli ste vidjeti lažnu naslovnicu jednih novina kojom se na jedan primitivan način mene pokušalo difamirati. Nakon toga je puštena jedna lažna anketa gdje se pogrešno pokušalo sugerirati kako koji od kandidata stoji. Nakon što je preminuo Bandić, išlo se s lažnom vijesti da me se mijenja kao kandidata pa je bila lažna vijest da sam išao u posjet glazbenoj školi koju nikad nisam posjetio”, kazao je za N1.

‘ZAGREB TE ZOVE’ PRIJAVIO HDZ ZBOG SPOTA DAVOA FILIPOVIĆA: Koristi povijesne uspjehe hrvatskih sportaša

Kritike na račun Tomaševića

Filipović je uvjeren da će ući u drugi krug te je zadovoljan posljednjim rezultatima ankete koje je provela agencija MASMI za N1 televiziju. Prema njoj Filipović je drugi je izbor građana u Zagrebu te ima 13,4 % podrške građana.

“Ući ću u drugi krug. Nismo još ni počeli sa službenom kampanjom, premijer Plenković se još nije aktivno uključio, a to će se dogoditi u narednim danima. Uvjeren sam da je ovaj pozitivan trend rasta, posljedica toga što me građani prepoznaju kao čovjeka koji nema nikakvu mrlju u karijeru, koji prezire lopovluk i korupciju i koji je u životu sve napravio prije nego što se uključio u političku bitku”, rekao je.

Filipović je kritizirao Tomislava Tomaševića, navodeći da bi on kao gradonačelnik imao obveze prema stranim donatorima koji su financirali udrugu čiji je član bio.

NOVA RUNDA AMBICIOZNIH FILIPOVIĆEVIH OBEĆANJA: Govorio je o planovima za Maksimir, dječjoj bolnici, Ciboni…

“Moj izbor garantira promjenu na bolje. Za razliku od mojih protukandidata nitko nije podržao uključivanje oporbe u nadzor natječaja velike vrijednosti jer su svi moji protukandidati opterećeni, imaju velike obveze prema drugima. Tomašević je čovjek koji nikada nije imao osmosatno radno vrijeme nego je radio u udruzi koja se zove Institut za političku ekologiju”, kazao je i dodao:

“Ovaj grad ne treba populizam”

“Da se slučajno dogodi da on bude gradonačelnik, već u startu ima obveze prema tim ljudima koji su mu godinama isplaćivali plaću. Politika koju on provodi je ista ona koju je provodio Ivan Vilibor Sinčić – populističko-demagoška politika i znamo kako je to završilo. Ovaj grad ne treba populizam, nego znanje, odgovornost i borbu protiv korupcije.”

“Vjerujem da ću u drugom krugu pobijediti Tomislava Tomaševića jer gradu ne treba aktivizam i populizam. U drugom krugu građani će imati priliku birati između politike koju je vodio Ivan Vilibor Sinčić, a sad je vodi Tomašević i politike koju vodi Plenković na razini države i koju ja planiram provoditi u Zagrebu”, poručio je Filipović.

FILIPOVIĆ U BORBI ZA PRVU FOTELJU ZAGREBA: ‘Ljudi iz Gradske uprave, ne brinite za svoja radna mjesta’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr