Play ponuda

REAKCIJE NA KARAMARKOV TRIJUMF U HDZ-u: / 'Ni jedna stranka ne mijenja konja koji dobiva utrke'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

"Ni jedna stranka ne mijenja konja koji dobiva utrke i to su činjenice.

18.4.2016.
9:58
PIXSELL, Goran Stanzl
Play ponuda

Činjenica da je 40 posto članova HDZ-a izašlo na izbore pokazuje da su oni prepoznali Tomsilava Karamarka kao predsjednika te da nije bilo potreba za promjenama. Izjavila je to saborska zastupnica te stranke Sanja Putica gostujući "U mreži Prvog" HRT-a.

KARAMARKO BIO JEDINI KANDIDAT NA IZBORIMA ZA ŠEFA HDZ-a, OSVOJIO 91.000 GLASOVA: ‘Bit ćemo žestoki domoljubi!’

No, činjenica da je Karamarko bio jedini kandidat za komentatora Davora Ivankovića nikako nije bio festival demokracije za razliku od onog koji se odigrao prije četiri godine koji je imao sve elemente neizvijesnosti i iznenađenja. Žao mu je što ses načelo 1 član 1 glas primjenjuje po prvi put bez protukandidata.

No, novinarka Sanja Modrić je, pak, rekla kako bi bilo nerealno kada bi sada svi pričali o važnosti više kandidata. "Ni jedna stranka ne mijenja konja koji dobiva utrke i to su činjenice. Karamarko je formirao vlast i kao takav on je u 'sedlu', a svaki drugi koji bi mu pokušao izaći na megdan, bi se kompromitirao. I to je normalno", poručila je.

shimmer fallback
shimmer fallback

Stižu zakoni koji će biti temelj gospodasrkih reformi

Putica je u emisiji najavila kako će se već na idućem zasjedanju Sabora pred zastupnicima naći nova zakonska rješenja koja će ponuditi i temelj za gospodasrke reforme.

Ivanković smatra da Vlada do ljeta mora riješiti svoje unutarnje odnose koji sada ukazuju da neće opstati, jer je puno jednostavnije podržati ovu vladu nego rušiti je i krenuti ispočetka. Njegovo je mišljenje da HDZ treba riješiti problem s premijerom koji je počeo solirati, a ne s njim ulaziti u obračun.

Sanja Modrić se boji da se u vladi neće uspjeti dogovoriti jer su se mogli već do sada. "Bojim se i da od preslagivanja ne bi bilo koristi jer nema mogućnosti za to, nema se s kim koalirati. Jedina mogućnost je dogovor a dogovor je jako upitan", izjavila je.

RIMAC O REKONSTRUKCIJI VLADE: ‘Uvijek smo spremni zamijeniti ‘igrača’ koji ne daje najbolji rezultat’

Play ponuda
Play ponuda