FEŠTAO U KONOBI 'PRŠUT': / Šef splitskog Upravnog suda objavio sve Kerumove predmete kojima se bavio njegov sud

Silvio Čović je naveo da je spisak objavio zbog velikog medijskog zanimanja

8.2.2021.
9:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Šef Upravnog suda u Splitu, Silvio Čović, jedan je od petorice sudaca koji su 23. siječnja prošle godine feštali u konobi "Pršut" u Kaštelima koja je u vlasništvu Željka Keruma. Suci su se ondje navodno našli zbog proslave rođendana bivšeg Hajdukova nogometaša Ivice Mornara.

Čović je jutros objavio popis svih Kerumovih predmeta u kojima je njegov sud postupao, piše Dalmatinski portal. Naime, to se pitanje postavilo nakon što je predsjednik splitskog Upravnog suda priznao da je zajedno s još par sudaca bio u Kerumovoj konobi.

Samo jedna snimka s tog druženja je do sada dospjela u javnost te je na njoj od svih sudaca jedini snimljen Miho Mratović, sa splitskog Županijskog suda. Čović je naveo da je spisak objavio zbog velikog medijskog zanimanja.

Objavljeni sporovi s Kerumom

Deset sporova je od osnivanja suda, u kojima se kao stranke pojavljuju Fani Kerum i tvrtke Kerum i Kruščica. Riješeno je devet predmeta, tako da je u sedam sporova tužna odbijena kao neosnovana, dok je u dva usvojena uz vraćanje predmeta na ponovni postupak, piše Dalmatinski portal.

Spor pokrenut 19. siječnja 2021. još je jedini preostao. Kruščica je pokrenula četiri upravna spora, no sve su tužbe odbijene. U sporu koji je Fani Kerum pokrenula postupao je Čović te je tužbu odbio. Sudio je prije pet godina u tužbi Kruščice zbog dodjele koncesije na pomorskom dobru.

Čović je tužbu usvojio pa predmet vratio na ponovni postupak, dok je drugi sudac u rad dobio novo rješenje. Sudac Upravnog suda u Splitu istaknuo je da u drugim Kerumovim predmetima nije sudio. Kako navodi Dalmatinski portal, Čović je podsjetio kako je dva puta ukazao na potrebu uvođenja elektroničkog sustava automatske dodjele predmeta. Prema Sudskom poslovniku, predmeti se inače raspoređuje "ručno".

Čovićevo priopćenje objavljeno je i na internetskoj stranici suda.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali