PACIJENTI OSTAJU BEZ TERAPIJE / Farmaceutski div povlači sve serije lijeka s hrvatskog tržišta: Svi koji ga koristite, javite se svojim liječnicima

Agencija za lijekove i medicinske proizvode poziva pacijente koji koriste lijek Bromergon da se odmah jave liječnicima oko nastavka terapije

15.9.2021.
8:45
PIXSELL, Marko Lukunić
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Njemački Sandoz, najveća geenrička farmaceutska kompanija na svijetu, objavio je da iz Hrvatske povlači sve serije lijeka Bromergon 2,5 mg tablete s djelatnom tvari bromokriptin, izvijestila je Agencija za lijekove i medicinske proizvode.

Kako piše Poslovni dnevnik, u Sandozu navode da se povlačenje provodi do razine ljekarni te da nakon povlačenja na hrvatskom tržištu neće biti dostupni lijekovi s bromokriptinom. Stoga Agencija za lijekove i medicinske proizvode poziva pacijente da se odmah jave liječnicima oko nastavka terapije.

U RH nema drugih lijekova s tom djelatnom tvari

Navedene serije lijeka povlače se iz regulatornih razloga koji propisuju da određeni lijek može biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako im prije ne istekne rok valjanosti.

"Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu nisu dostupni drugi lijekovi s djelatnom tvari bromokriptinom. Stoga upućujemo sve korisnike predmetnog lijeka da se obrate svom liječniku vezano uz nastavak terapije", ističu u Agenciji za lijekove.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali